11 menekültet szállítottak el a rendőrök ma reggel a jánossomorjai vasútállomásról. A férfiak nyugatra indultak volna, feltehetően az egyik hazai menekülttáborból. A rendőrség két kisbusszal Győrbe vitte őket. Kora reggel értesítették a helyi rendőrőrs munkatársait, hogy egy csoport migráns gyűlt össze a vasútállomáson. A rendőrség a helyszínen 9 férfit talált, akik kulturált módon várakoztak a váróteremben, ketten pedig később érték be a csapatot. Feltehetően Mosonmagyaróvárig vonattal jöttek, onnan gyalog indultak Jánossomorjáig.


 

A menekültek egyike kissé beszélt angolul, elmondta, mindannyian együtt indultak Pakisztánból, már nagyon rég. Most Magyarországról, egy táborból indultak volna tovább Ausztria felé, és onnan talán Olaszországba.

 

 

Egy esetről tud a közelmúltban a rendőrség, amikor menekültek Jánossomorján át közelítették meg a határt, épp egy hónapja. Akkor egy éjjel az egyik városszéli üzem parkolójában telepedtek le, talán azért, hogy vizet kérjenek, ám továbbindultak. A helyszínre érkező kollégák nem találtak külföldi vagy jogsértő személyeket az üzem környékén – tájékoztatott akkor a rendőrség.

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-