Megszépült udvaron fejezték be a tanévet a Klafszky-tagiskola diákjai, ami nemcsak az összefogás, de a továbbélés jelképe is mára. Az ünnepélyes átadón megköszönték a segítők és a támogatók munkáját, a felnőtteket és gyerekeket pedig egyaránt szórakoztató programokkal várták.

Ma már sok park irigykedhet a Klafszky tagiskola vidám, színes udvarára. Az elmúlt félévben sokan sokat dolgoztak azért, hogy megszépüljön az iskola elhanyagolt udvara. Az eredmény pedig magáért, mint ahogy a két héttel ezelőtti ünnepélyes átadón sokan vélekedtek így. A hagyományos Klafszky-napon sok programmal mindenkit várt az udvar.

 

 

A tornász lányok ügyes bemutatókkal készültek. A mosonszolnoki lovasterápiás iskola jánossomorjai diákjai is megmutatták, milyen gyakorlatokkal értek el országos sikereket tavaly. Az alsósok izgalmas és vicces sorversenyekben ügyeskedhettek és nevethettek. A tanárokról is szerepeltek vidám kérdések a felsősök számára készített vicces vetélkedőn. A bátrabbak íjászkodhattak is az udvaron. Az új játszósarok is elnyerte a diákok tetszését, aki pedig kimelegedett, az a párakapunál hűthette le magát. Különleges helyszínként a pince is megnyitott, itt fotókiállítás várta a lemerészkedőket. Az iskola régmúltjából, a névadó operaénekesről is láthattunk képeket, de a közelmúlt pillanatai is megjelentek a falakon. A megéhezett gyomrokkal finom pörkölt és rengeteg palacsinta törődött.

 

 

A szervezők oklevelekkel és ajándékokkal köszönték meg a munkát. Rengetegen segítettek hétről hétre, teljes családok is jöttek, sőt, cégek, dolgozók fogtak össze. Az AMB például egy nagy csapattal érkezett. De a helyi cégek, vállalkozók is bizonyították az összefogás erejét. Munkával, anyaggal, támogatással segítették a projektet. A MOL zöldövezeteket segítő programján 400 ezer forintot nyertek a szervezők, de helyi segítségként ennek többszöröse gyűlt össze, és több mint százan mozdultak meg Gáspár Tünde és Farkas Adél főszervezőknek és sok segítőjének köszönhetően.

 

 

Bella Zsolt igazgató számára a lakosság segítségben kifejeződő akarata a legfontosabb. Az udvar azonban nemcsak szép és hasznos. Jelképe lett az iskola megmentésének is, hiszen tavaly kezdték el szépíteni azt a szülők és tanárok, akkor, amikor még korántsem volt biztos a megszűnéssel fenyegetett suli sorsa. Nemes Csaba tagiskola igazgató szerint ez a felújítás mindenki számára bizonyította azt, hogy az iskola megmaradása mellett komoly erő áll, és a testületet is arra ösztönzi majd, hogy minél lendületesebben támogassa az iskola teljes felújítását a közeljövőben.

 

 

 

 

A munka még nem fejeződött be.  Kerti tantermet terveznek, játékokat, növényeket is telepítenének, még vidámabbá és hasznosabbá tennék az udvart. Bár az eddigi eredmény is nagy siker.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-