Búcsú két iskolától

Egy kiváló tanulóval bővül a városi iskola dicsőségfala, de sok elballagó diákjára büszke az intézmény. Három osztály, összesen 59 tanuló köszönt el az iskolák falaitól a hétvégén.

Pénteken délelőtt még tanáraikkal együtt, mosolyogva búcsúztak a nyolcadikosok a központi iskolától. Felelevenítették az elmúlt 8 év legemlékezetesebb óráit, a legjellemzőbb tanári karaktereket, de a legszebb emlékeket egy-egy dalban és sok-sok fotóval is összefoglalták.

 

Fotógaléria a képre kattintva

Kora estére a színes maskarák helyét az ünneplő ruha vette át. A központi iskolától két osztály, 47 tanulója köszönt el. A hőségriadó miatt az iskola és az önkormányzat óvintézkedéseket is bevezetett, árnyék, pihenőhelyek, víz és párakapu is igyekezett enyhíteni a hőséget. Ottmaradó társaik nevében a hetedikesek és az énekkarosok mondtak búcsút.  De a ballagó diákok is elköszöntek tanáraiktól, társaiktól.

 

 

Az évfolyamban sok tehetséges fiatal tanult, akik díjakat is átvehettek munkájukért. Kik a sportban, kik a közösségi munkában, művészetben mutattak példa értékűt, de sok nyolcadikos szerezte meg a nyelvvizsgát is év végére.

Idén is bővült az iskola dicsőség fala. Horváth Gábor 8 éven keresztül kitűnő tanulmányi eredménnyel végezte el az iskolát. Szinte minden tantárgyhoz kapcsolódó körzeti és országos tanulmányi versenyeken is kimagasló eredményeket ért el, amiért, mint mondta, szorgalmasan kellett dolgozni.

 

Fotógaléria a képre kattintva

 

Bár az évfolyam az eddigiekhez képest nem volt kiemelkedő, mégis a tanulók 18 százaléka gimnáziumban folytatja tanulmányait szeptembertől.

Szombaton a Klafszky Katalin tagiskolában is utoljára csengettek be 11 diáknak. Hetedikes társaik mindenkitől egy-egy kedves gondolattal búcsúztak. A ballagók pedig egy-egy emlékképpel és egy szál virággal mondtak köszönetet tanáraiknak. Nemes Csaba, a tagiskola igazgatója is búcsúzott a tanulóktól. A diákok jelképesen, léggömbökkel búcsúztak el a régi falaktól.

 

 

 


Fotógaléria a képre kattintva

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-