Egyre kevesebb a hely a Klafszky Katalin Tagiskolában az elismerő okleveleknek és kupáknak. Poreisz Zoltánné, Cili néni alsós rajz szakkörösei nagyon sikeres második félévet zártak a 2014-2015-ös tanévben. A 23 péteri alsós rendszeresen megméreti magát a szűkebb régió, valamint a megye rajzversenyein, pályázatain.

2015 februárjában „Képes vagyok rá” címmel hirdetett rajzpályázatot a csornai Széchenyi István Általános Iskola, a sajátos nevelési igényű gyermekeknek, melyen a Klafszky harmadik osztályából Tóth István és Ferencz Vanessza is első helyet szerzett.

 

Az iskola fotói – galéria a képekre kattintva

 

Márciusban megyei versenyen indultak Cili néni tanítványai, hasonló kategóriában. A mosonmagyaróvári Haller János Általános Iskola „Csicsergő tavasz” nevű kiírásán „Kedvenceink” címmel indultak a péteri alsósok, és elsöprő sikert arattak. A harmadikasok elhozták az első három díjat (Tóth István, Molnár Olivér, Winkler Martina), emellett a zsűri három különdíjat is nekik ítélt (Bagoly Adrián, Pápai Norbert, Ferencz Vanessza). A rengeteg versenyző között elért díjak nem csak regionális, hanem megyei szinten is elismerésre méltóak.

A tanulók szinte bármely témában felszabadultan és kreatívan alkotnak. Szívesen vettek részt a Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezete által meghirdetett „Adományozz egészséget!” című rajzversenyen is. A májusi megmérettetésen a legkisebbek is kiválóan szerepeltek. Az elsősök közül Neuberger Szonja első, Tóth Zsófia második lett, a másodikas Meleg Tünde különdíjat nyert. A megyei mezőnyben is rutinosnak számító harmadikasok ezúttal is bővítették a képzeletbeli dicsőség falat. Neuberger Liza első, Bagoly-Szigeti Lilla harmadik helyet szerzett, Horváth Dávid különdíjban részesült.

A jánossomorjai közönség is találkozhat az ifjú tehetségek munkáival. Jelenleg a JáKuGa fesztivál rajzpályázatára készülnek. A nyári rendezvényen a szervezők kiállítást tartanak a tanulók munkáiból, itt 25 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-