Erősebb hangon szólalhat meg Hanságliget az önkormányzatban. Ez a hang sürgetné az útfelújításokat, pontosabban fogalmazná meg a gondokat és egyeztetne a lakossággal is. Ellenben nem látja annyira kilátástalannak az építkezési helyzetet, bár a viszonyok javítását ő is szorgalmazza. A településrész képviselője, Szabó Ferencné letette esküjét a múlt szerdai képviselő-testületi ülésen.

Szabó Ferencné már eddig is Hanságliget ügyeinek szószólójaként dolgozott, ám mostantól külsős testületi tagként tevékenykedik, azaz szavazati joggal nem rendelkezik, de a bizottsági munkában aktívan részt vesz. Az új külsős képviselő a szociális bizottságban kapott helyet, hiszen számos hanságligeti probléma szociális jellegű. A létszámot érintő szabályok szerint e bizottságba a bővüléssel Lipovits Máté képviselő is bekerült, ugyanis a szabály az, hogy mindenképpen több képviselőnek kell dolgoznia a bizottságban, mint külső tagnak.

Szabó Ferencné elmondta, szeretné megtalálni a közös hangot a városvezetés és a településrész között. Előrelépést sürgetne az útjavítások terén, és a településrész belterületté nyilvánításának kérdésében is. Az ülésen a testület bejelentette, ezt már kérelmezte az illetékes hatóságnál, kérve, hogy tekintsenek el ennek negyvenmilliós költségétől. Ezzel megoldódna a hanságligeti építési telkekre vonatkozó alacsony beépíthetőségi arány is. Szabó Ferencé azt is elmondta, a külterületi besorolás ellenére egyes pénzintézeteknél igényelhető lakásépítési kölcsön, de megérti, hogy vannak, akik máshová fordulnának, ahol akadály a külterületi besorolás.

 

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-