Jánossomorja ismét köszönthette több 90 éves lakóját. Az elmúlt hetekben hárman is ünnepelték ezt az igazán gyönyörű kort, így őket a család mellett a város is köszöntötte. Nagy öröm a város számára, hogy idén sok az ünnepelt, kilenc lakó tölti be ebben az évben a kilencvenedik életévét.

Szombaton Major Józsefné Farkas Karolnia, Lina nénit Bella Zsolt alpolgármester köszöntötte, aki a város ajándékait és köszöntő levelét, valamint a miniszterelnök emléklapját is átadhatta. Lina néni 1925-ben született Márialigeten. Édesanyja korai halála miatt már fiatalon meg kellett ismerkednie a felelősségvállalással. Lina néni nagy álma volt, hogy tanító lehessen, viszont a ház körüli munkák miatt édesapja ezt nem engedhette meg neki. Később testvéreivel együtt költözött Mosonszentjánosra majd férjhez ment. Házasságukból három gyermek született, öt unokája és hét dédunokája van. A város idén kilenc 90 éves polgárát köszöntheti, ami örömtelien nagy szám. Bella Zsolt egészséget és még hosszú, boldog éveket kívánt az ünnepeltnek. Major Józsefnét a család is köszöntötte, elmondták, Lina néniek összetartó ereje van, nagyon fontosak számukra tapasztalatai, tanácsai és a családot egybefogó ereje.

Bella Zsolt köszöntötte Farkas Józsefnét

 

Két hete vasárnap Pusztasomorján Takács Imrénéhez érkezett a polgármester. Lőrincz György népes családi körben köszönthette Juci nénit, akinek a miniszterelnök gratuláló oklevelét is elhozta. Jánossomorja is emléklappal és ajándékkal köszöntötte az ünnepeltet.

 

Takács Imrénét családja körében köszöntötte a polgármester

Múlt szerdán pedig a nyugdíjas klub adott otthont egy kettős születésnapi ünnepségnek. Itt Kalteneckerné Marika nénit 80., Smuk Ferencné Mariska nénit pedig 90. születésnapján köszöntötte a klub vezetése, tagsága, a művelődési ház és az önkormányzat. A polgármester elmondta, a város kötelessége köszönteni idős korú tagjait, akik életpályájuk során sokat hozzátettek Jánossomorjához: Tapasztalataikat pedig még most is el tudják mondani a következő generációknak, akik meg kell hogy becsüljék mindezt. Külön öröm volt az ünneplőknek, hogy a 90 éves Mariska néni a klub alapító tagja, aki éveken át aktívan részt vett a nyugdíjas klub mindennapjaiban. Ezért is fontos számára, hogy itt, a nyugdíjas klubban ünnepelhették barátai, és a város tisztségviselői is, és itt vehette át a város ajándékait.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-