A szülőnek a gyermek, a gyermeknek a szülő ajándék, amit az Isten adott. E hálás tudatban kell Krisztus tanítása szerint nevelni a gyermekeket – mondta el Kótai László atya a vasárnapi elsőáldozáson.

Jézus szentségét vették magukhoz az elsőáldozók Jánossomorján. Mosonszentjánoson 22 elsőáldozó vonult a templomba vasárnap délelőtt. Az oltáriszentséget a gyermek értelméhez köti az egyház, ahhoz a korhoz, amikor már megérti Krisztust és tanításait. Ennek feltétele a három év hittantanulás. Szentpéteren Majorné Nagy Mariann, Szentjánoson és Pusztasomorján Kótai László készítette fel a gyerekeket, Varga Györgyné és Buri Károly segítségével.

 

Fotógaléria a képekre kattintva!

 

Az elsőáldozók versekkel köszöntötték a plébánost, szüleiket és a gyülekezetet is. Kótai Lászlótól életükben először fogadhatták a Jézust szimbolizáló oltári szentséget, és gyújthatták meg gyertyáikat. Az egyház azoknak a szülőknek is köszönetet mondott, akik jó példát mutattak gyerekeiknek és segítették az elsőáldozásig tartó úton. Az elsőáldozók egy emléklapot és ünnepi gyertyáikat is ajándékul kapták Kótai Lászlótól.

László atya prédikációjában elmondta, az elsőáldozóknak a szülők iránti szeretet megélése fontos, akik nemcsak táplálják, gondozzák őket, „de rábízták most az ajándékozó mennyei atyára.” A szülők számára is ajándék a gyermek, és igazi felelősség, hogy ne csak ellássák, hanem Krisztus tanításai szerint neveljék is őket. „A szülőket a gyermekkel, a gyermeket a szülőkkel ajándékozta meg Isten. Egymásnak ajándékai vagyunk. Ezért legyünk hálásak az Istennek.”

 

 

 

HT – JTV

-hirdetés- -hirdetés-