„Megszüntetésre kerül a Klafszky Katalin Tagiskola” – ezt a gyönyörű magyarsággal 2011-ben megfogalmazott mondatot egy életre kitörölte rendeletei közül a képviselő-testület. Megmentik, felújítják az iskolát.

„Az önkormányzat legfőbb feladata a Körzeti Általános Iskola központi épületének teljes felújítása, bővítése, kb. 400 millió Ft összegben. Ehhez kapcsolódóan megszüntetésre kerül a Klafszky Katalin Tagiskola. A projekt a ciklus végéig várhatóan 3 ütemben valósul meg.” – Ez az épp négy éve, 2011. március 30-án íródott bekezdés tartotta rettegésben eddig a szentpéteri diákokat, szülőket, lokálpatriótákat – jórészt tehát mindenkit.

2015. március 25-én este e mondat uralmának véget vetett a képviselő-testület. Egyhangúlag mindenki az iskola megmentése mellett állt a testületben, ez már a napirendi pont elején érezhető volt. A legutóbbi ülésen még kételyektől sem mentes vitát folytattak az iskoláról, volt, aki megfontoltabban, volt, aki gyorsabban haladt volna a kelleténél a felújítással. Volt, aki még a legrosszabbtól is tartott, attól, hogy az egész épület menthetetlen. Ezek az aggodalmak mára – egy indulatnyugtató hónap után – enyhültek.

 


Bella Zsolt alpolgármester javaslata összefoglalta és megerősítette az eddig felmerült ötleteket, kikristályosította a legfontosabb tennivalókat.

A komplex kezdeményezés elsőként megismételte Prátser Krisztián külső képviselő tag korábbi javaslatát, miszerint vonják vissza az összevonásról még élő, de az élet által már többször megrengetett határozatot. Addig ugyanis bizonytalanságban tartjuk a helyzetet. Bella Zsolt ezt hangsúlyozottan azonnali hatállyal kérte a testülettől szerdán.

A következő lépésben megindul a szakértői felmérés: „Bízzunk meg két tervező céget azzal a feladattal, hogy az igények, elvárások alapján tervezze meg a Klafszky Katalin Tagiskola átalakítását, bővítését. Készítsen el legalább három változatot vázlatosan (költségvetés, látványterv, tervek elkészítésének határidejének megjelölésével) a felújításról, beruházásról, annak elhelyezkedésről a paraméterek megadása mellett. Az épület felújítása során a homlokzat megtartása szükséges. A kiválasztott vázlatot követően 2 hónap áll a tervező cég rendelkezésére a részletes terv kidolgozására.” A tervezés forrását a céltartalékban találta meg a képviselő.

A tornaterem építésének lehetőségeit is megvizsgálja egyúttal a testület, ám idejekorán nem dönt róla.

Nemes Csaba szerette volna, ha már most kitűznek egy célt, egy kétéves határidőt, amire készen szeretnék látni az iskolát. Szerinte így biztosítanánk, hogy nem szenved késést az ügy. Ám a többség szerint ezzel még meg kell várniuk a felmérés végét, a közbeszerzések kezdetét.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-