125. alkalommal rendezték meg szombaton a pusztasomorjai tűzoltó bált. Az önkéntesek rendezvénye mindig az igazi, felhőtlen mulatozás helye a városban, most is közel 300-an táncolták át az éjszakát.

Nem esethez vonultak szombaton este az önkéntes tűzoltók. Az egyesület eredeti zászlóját ünnepi tiszteletadással kísérték a szertártól a bál hagyományos helyszínére, a régi Buzogány vendéglőbe.

A bált Winkler László elnök, Kránitz József parancsnok és Lőrincz György polgármester nyitotta meg. A polgármester a megnyitóban elmondta, a város rendkívül hálás lehet az önkéntes tűzoltóknak, akiknek az elmúlt években egyre többször kellett segíteniük a helyieknek. A helyi emlékezet szerint ez épp a 125. tűzoltóbál. Az egyesület 126 éve alatt ugyanis csak egyszer maradt el a farsangolás, a háború alatt, 1945-ben. Kezdetekben mindhárom településrészen működött önálló önkéntes egyesület, az egyesített önkéntes tűzoltóság azonban hagyományokat nem szerette volna megszakítani. „Nagyon örülök neki, hogy a pusztasomorjai raj őrzi ezt a hagyományt, a bálra minden évben rengetegen jönnek el a másik településrészekről is, hiszen nekik is fontos, hogy a tűzoltóbált a hagyományoknak megfelelően, a hamvazó szerda előtti utolsó hétvégén megtartsák” – mondta el Lőrincz György.

 

 

A tűzoltó bál nem csak a mulatságról szól, sokan jelenlétükkel, támogatásukkal vagy épp a tombola vásárlásával szeretnének köszönetet mondani a tűzoltóknak az egész éves munkájukért.  Winkler László, az egyesület elnöke elmondta, az önkéntesek munkája azért is fontos, mert ők ezt lelkiismeretből és a hagyományok tisztelete miatt csinálják, ami a mai világban már ritka.

 

Bár a város minden részéről voltak vendégek, közel 300-an mulattak, a bál mégis a pusztasomorjaiak különleges ünnepe lett az évek alatt. Az asztaltársaságok között voltak már rutinos bálozók, de olyanok is akadtak, akik még csak ismerkedtek a tűzoltóbál hangulatával. A táncparkett hamar megtelt mulatozókkal és csak kora hajnalban ürült ki, a bál végeztével.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-