A farsang az iskolások számára is különleges ünnep: A jelmezek kavalkádja mellett igazi báli hangulatot teremtenek a végzősök: keringőt táncolnak el a közelgő búcsúzás előtt és a kamaszkor küszöbre érve. Középiskolás szalagavatóra emlékeztetett a nyolcadikosok bálnyitó keringője a pénteki farsangi bálon. A művelődési ház parkettjén néhány percre felnőttekké alakultak a végzősök.  Az előadás mögött persze komoly munka áll. A tánccal többek régóta dédelgetett álma vált valóra.

 

Fotógaléria a képekre kattintva

 

 

A felsős évfolyamok jelmezversenyén idén film-témák közül válogathattak. Újra kitört a csillagok háborúja, ötletes jelmezekkel vágott vissza a birodalom.

Fotógaléria a képekre kattintva

Nótata, Törpapa, Hami, Tréfi, Törpilla mindig vidáman sétált elénk a hupikék törpikék jelmezben. De a százegy kiskutya is izgalmas jelenetben menekült Szörnyella de Frász karmai közül. Volt egyszer egy vadnyugat is, ahol az osztályfőnök tűzharcba keveredett saját tanulóival, de a parázs tűzpárbaj végén alulmaradt. De táncoltak és pofozkodtak is a diákok, természetesen csak Bud Spencer és Terence Hill Különben dühbe jövünk című filmjét eljátszva. A musical műfaja is megjelent, kiváló tánckoreográfiát láthatott a közönség.

 


 Fotógaléria a képekre kattintva

A Központi Iskola felső tagozatában hagyomány, hogy a farsangi bált minden évben a diákönkormányzat szervezi. Újdonság volt az idei programban a karaoke. Az iskolai énekkar tagjai a diákok kedvenc dalait énekelték el a színpadon, nagy tetszést aratva.

 

Alsós farsang

Szombaton az alsósok vették birtokukba a művelődési házat, nagy gonddal készített, ötletes maskarákba bújva. Itt több volt a mesehős, elsősorban a legkisebbek körében. A negyedikesek jelmezválasztásába már sokkal vadabb megoldások is belefértek. A közönség itt is láthatott vadnyugati bemutatót, ám a pisztolyok helyett ezúttal a táncé volt a főszerep.

Fotógaléria a képre kattintva

 

A pedagógusok és a szülők évek óta együtt szervezik az alsós farsangot. Bár a szülői szervezet tagjai az idő múlásával cserélődnek, többen nagy rutinnal rendelkeznek a farsangi bálok terén. Nem hiányozhatott a tombolahúzás sem. Az idei utolsó iskolai karnevál méltóképpen zárta a farsangi időszakot, hiszen a gyerekek végig jelmezbe öltözve táncoltak és énekeltek.

-hirdetés- -hirdetés-