A járásban tetőponton az influenza-járvány: A mosonmagyaróvári kórházban határozatlan időre látogatási tilalmat rendeltek el, de látogatási tilalom él a csornai, győri, soproni kórházak több osztályán is. Jánossomorján is a szokott kétszeresét éri el a betegek száma.
Arra való tekintettel, hogy az ÁNTSZ járványügyi helyzetet ismertető tájékoztatásában a mosonmagyaróvári kistérség területén a megbetegedés intenzitása növekvő tendenciát mutat és a járvány kockázata magas, ezért a Karolina Kórház és Rendelőintézet területén határozatlan időre látogatási tilalmat rendelnek el 2015. február 10-én 07.00 órától. – áll az intézmény közleményében. A betegek telefonon és a kórházi dolgozók segítségével tarthatják a kapcsolatot a hozzátartozóikkal. A szakemberek reményei szerint a járásban épp a tetőpontján járó járvány hamarosan enyhülhet, így a látogatási tilalom is gyorsan feloldhatóvá válik – mondta el Dr. Bertalan István, a kórház igazgatója a Mosonmagyaróvári Városi Televíziónak.

 

 

Jánossomorján is zsúfolt rendelői várókkal találkozhatunk, a megbetegedések száma közel kétszerese az átlagosnak. A hivatalokban, oktatási intézményekben is sok helyettesítést kell megoldaniuk a vezetőknek.

 

 

 

Nagyon magas az influenza aktivitása

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv jelentésében megállapította: A 6. héten a figyelőszolgálatban résztvevő praxisok területén 15 710 fő fordult orvoshoz, közülük 1 463 főnél jelentkeztek influenzaszerű tünetek, az orvoshoz fordulók 9,3 %-ánál.  Az orvoshoz fordulók száma és az influenzaszerű megbetegedések száma is emelkedett az előző héthez képest. Az influenza morbiditás 100 000 lakosra 1478,7 ennek alapján megállapítható, hogy Győr-Moson-Sopron megyében nagyon magas az influenza-aktivitás. A betegek 29,59 %- a gyermek, 40,26 %- a 15-34 év közötti – fiatal felnőtt -, 22,15 %- a 35-59 év közötti, 7,99 %- a 60 év feletti. A megbetegedések elsősorban a fiatal felnőttek korosztályát érintették. – áll az ÁNTSZ megyei központjának jelentésében.

 

A megyei kormányhivatal népegészségügyi osztályának 6.heti grafikonja

Az influenza járványügyi helyzete miatt az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendeltek el az alábbi intézményekben:
Soproni Gyógyközpont (Sopron, Győri út 15.) csecsemő és gyermekosztályon, az újszülött részlegen és a PIC-en 2015. február 6-tól
Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Győr) a kórház valamennyi fekvőbeteg osztályán 2015. február 6-tól
Csornai Margit Kórház (Csorna, Soproni u. 64.) a kórház fekvőbeteg osztályain 2015. február 5-től
Karolina Kórház (Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 2.) a kórház valamennyi fekvőbeteg osztályán 2015. február 10-től.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-