Moldvai táncokkal nyitották meg a hagyományos katolikus bált szombaton a Tititá Néptánccsoport legkisebbjei, a Csikó csoportosok.  A Kárpátok hegylábainál élő, legkeletibb magyar népcsoport megmaradását az anyanyelvnek és erős katolikus hitének köszönhette, ezért választották ezeket a táncokat a bálra. A gyerekek az eredeti, kézzel készített moldvai viseletet is bemutatták.

Fotógaléria a képekre kattintva!

Regina Shatzner harmonika-játékával köszöntötte a bálozókat.  A pusztasomorjai templomi kórus pedig könnyed dalokkal szórakoztatott mindenkit. Kótai László atya egy múlt század eleji sváb templomfelújításról írt, vicces újságcikkel köszöntötte a résztvevőket és oldotta a már amúgy is baráti hangulatot. A hagyományos katolikus bálra mindhárom egyházközség hívei szívesen jönnek el, de mindig ellátogat hozzánk egy-egy szomszédos település, város lelkipásztora is.  De nem csak a szórakozás a célja a bálnak, a három külön közösség így egy kicsit összeér és az egyházközségek tagjai kötetlenebb formában is találkozhatnak egymással a Vadász Vendéglőben.

 

 

Az idei bál bevételét is a hittanos gyerekek kirándulásának finanszírozására fordítja az egyházközösség. A hittanos gyerekek szülei közül mégis kevesen vesznek részt a hagyományos katolikus bálon. A mulatság jó alkalom volt az elmúlt év értékelésére és az előttünk álló esztendő feladatainak megbeszéléseire is. 2014-ben a pusztasomorjai, és a mosonszentjánosi templom felújítása, Mosonszentpéteren pedig az új plébánia kialakítása is megkezdődött, a munkálatok pedig a 2015-ös évben véget is érhetnek.

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-