A hagyományos Barátság Kupán melegített a teke szakosztály a bajnoki rajtra az elmúlt hetekben. A téli pihenő után együtt hangolódtak rá a környék tekései a pontvadászatra, legutóbb Jánossomorján.

Mosonmagyaróvár és Mosonszolnok tekéseit látta vendégül a jánossomorjai csapat az évtizedes múltra visszatekintő Barátság Kupán.

Az együttesek egymás elleni mérkőzései a bajnokságban is megismétlődnek tavasszal ám most nem az eredmény a legfontosabb, inkább a mérkőzések éles játékának hangulatához szeretne hozzáedződni a társaság.

 

Mindhárom együttes a mosonmagyaróvári városi bajnokságban szerepel. A tabellát jelenleg a Mosonszolnok vezeti, akik nem elsősorban a bajnoki pontok számát, inkább a pályát irigylik a Jánossomorjától. A tekések ugyanis önerőből újították fel a pályát és tartozékait a téli szünetben. Kicserélték a golyókat és a bábukat, felújították a golyóvisszahordó szerkezetet és felcsiszolták a pályatestet. A közös munkát a falfestés egészítette ki. A JSE költségvetéséből finanszírozva teljesen felújított vizesblokk áll a versenyzők, és a tekézni vágyók rendelkezésére.

 

A vezetőség optimistán várja a tavaszi rajtot, hiszen az NB II-es őszi hatodik hely némileg elmarad a várakozásoktól, most a dobón szeretnék befejezni az idényt. Hasonlóak az elvárások a második számú jánossomorjai csapattal szemben is, nekik a mosonmagyaróvári bajnokságban kellene az első három között végezniük. Első tavaszi mérkőzésükre jövő hétvégén kerül sor, míg az NB II-esek most szombaton, hátrányból fordítva 5-3-ra nyertek idegenben a Petőháza ellen idegenben.

 

 

PK

-hirdetés- -hirdetés-