Konténereket igazolt a Rascals – Nemcsak a játékosok, a pálya is készül az idényre. Kiemelkedő utánpótlás-bázisával szemben a csapat tényleges bázisa elmarad az ország legjobbjaitól. Ám idén már nemzetközi utánpótlás mérkőzéseket is rendezne a Jánossomorja Rascals, ezt szolgálja az évek óta hiányzó öltöző kialakítása is.

Több csoportra osztva tartja a téli felkészülési edzéseket a Jánossomorja Rascals. Köszönhetően azoknak az elsős és másodikas gyerekeknek, akik az iskolai toborzók után döntöttek úgy, hogy kipróbálják a sportágat. A toborzók hozzájárulnak ahhoz, hogy erős utánpótlást biztosítsanak az egyesületnek.

 

A Rascals utánpótlás-nevelése az egyik legjobb az országban. Fekete Csaba utánpótlás edző elmondta, bizonyára lesznek, akik csak belekóstolnak, de abbahagyják, ám legalább megismerik a sportot. Viszont aki marad, és kitartóan dolgozik, szinte biztos, hogy csapattag lehet, és harcolhat az érmekért.

 

 

De a nagyobbak is készülnek. A 18-19 éves gárda idén már nem külön csapatként indul, inkább a felnőttek közé építik be őket, hogy minél előbb szerephez jussanak az nemzetközi ligában és a magyar mezőnyben is. Utóbbiban a régóta várt első hely megszerzése az idei cél, a nemzetközi Interliga porondon pedig az egyel feljebb lévő A csoportba jutás. Ehhez segítheti hozzá a csapatot új edzőjük, Radványi Tamás, aki két év németországi légióskodás után tért haza.

 

 

Elmondta, kinti munkája során sok módszert elsajátított, nemcsak játékosként, hanem edzési szempontok szerint is gyűjtött tapasztalatokat, amiket itthon felhasználhatnak.  Reméli, mindez hozhatja azt a kis pluszt, ami eddig hiányzott a bajnoki győzelemhez.

Nemcsak a csapat, a pálya is készül az idénykezdésre. Ide konténereket igazolt a Rascals. Mindezt egy támogató milliós segítségével vásárolhatták meg. Klubhelyiség, egy hazai és egy vendég öltöző kap helyet itt. A csapatok eddig nomád körülmények között, a kispadon öltöztek, de a fejlesztés után női vagy épp nemzetközi meccseknek is helyet adhat Jánossomorja.

 

 

 

Örömmel tekint a fejlesztésre Fekete Balázs, a felnőttek korábbi trénere, aki a játék mellett az utánpótlás felkészítésében is közreműködik. Idén már két nemzetközi tornát is rendezhetnek a gyerekeknek, hiszen az előírt két öltöző rendelkezésre áll.

Az országban közel 25 csapat baseballozik, köztük többször bizonyult a legjobbnak a Rascals, megnyerve a Magyar Kupát. Ám ami a pályákat illeti, a riválisokhoz képest lemaradt a Rascals az elmúlt években. Várat magára a kerítés és a salak megújítása. Áramot is vezetnének a pályához, hogy megoldják az esti világítás, a dobógép és a hangosítás gondját. Ennek érdekében az önkormányzattól kért segítséget az egyesület. A Rascals 2 millió forinttal gazdálkodik, jórészt önkormányzati támogatásból. A pályát a játékosok építették, és tartják karban.

 

 

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-