Arctalan tömegek a bevásárlóközpontban, öröm és szeretet nélkül adott drága ajándékok – nem egy helyi kisgyereknek ezek is eszébe jutnak a karácsonyról. A jánossomorjai Szemfüles drámapedagógiai műhely tagjai saját meglátásaik, véleményeik alapján állították össze a város idei karácsonyi műsorát, amit 23-án, 17 órától láthatunk.

A múlt heti próbákon még kissé bizonytalanul, de az iskolatársak előtt tartott pénteki főpróbákon már magabiztosan játszottak a drámapedagógiai műhely kisdiákjai. A városi műsorra készülve nehéz feladatot adtak maguknak, a karácsony lényegét akarják megmutatni.

”Képes adventi hangtár” című előadásuk pillanatokat mutat meg a karácsonyból, azt az oldalát, amit nem mindig veszünk észre. Látjuk a bevásárlóközpontban arctalanná váló tömegeket. Az egyre nagyobb és drágább ajándékok versenyét, ami mögött eltűnik a lényeg, a mosoly, a barátság.  Látjuk a gyermeke érdekében áldozatot hozó szülő örömét és fájdalmát, amit minden szülő átélt már. Ezért is remélik a színjátszók, hogy mindenkit megszólít a darab.

 

 

A mondanivaló komoly, felnőttes, nem is gondolnánk, hogy maguk a gyerekek állították össze. A diákok saját maguk dolgozták fel a témát, elmesélve hogy szerintük mi az, ami fontos, mi az, ami rossz, vagy felszínes a karácsonyban. Az iskolai énekkar is aktív szereplője a darabnak, játszanak és énekelnek…

 

 

A drámapedagógia nem színház. A másfél éve tartó foglalkozásokon a színjátékok segítségével tanulnak meg problémákat megoldani a gyerekek. Ez az előadás is nagy lépés, hiszen óriási bátorság kell ahhoz, hogy a közönség elé álljanak, és felszabadultan játszanak.


A darabot a városi karácsonyi műsoron, december 23-án, 17 órakor láthatják a Balassi Bálint Művelődési Házban Boldoggá csak a szívével válhat az ember…

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-