Az előző évek tapasztalataiból merítve készült fel az önkormányzat a téli védekezésre. Szeretnék már alásózással megelőzni az utak csúszóssá válását, összefognak a szomszédos Andauval és a helyi szervek is hatékonyabb együttműködési rendszerben dolgoznának a veszélyhelyzetben.

Két éve meggyűlt a bajunk a téllel, többször órákra járhatatlanná vált a 86-os főút, és az Andaui út is. Közel 50-en szorultak segítségre, és nagyjából hat-nyolc millió forintba került akkor a védekezés. Most az önkormányzat az eddigi tapasztalatok alapján készült fel a télre. Az önkéntes tűzoltókkal, a rendőrséggel, polgárőrséggel és a szociális szakemberekkel közösen tekintették át a feladatokat nemrég egy egyeztető ülésen. Kránitz József, a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka üdvözölte a kezdeményezést: -„Nagyon jó úton járunk, hiszen egységben az erő, valóban össze kell fognunk, ha a legjobbat akarjuk.” A rászorulókat is közösen ellenőriznék. A helyi melegedők központja ismét az orvosi kombinát lenne, ahol biztosított az orvosi ellátás. A város idén nemcsak homokkal, hanem sóval is szórná az utakat. A sózást pedig már a havazás előtt megkezdenék, így hatékonyabb lenne a védekezés.

 

 

 

Az utak tisztítása és az elakadt járművek mentése érdekében több helyi céggel is együttműködne az önkormányzat. A város idén a közútkezelőtől aktívabb védekezést kért az andaui útra és a 86-os főútra is. A Tarcsai út tisztán tartásában pedig idén már Andau is segítene. Nagy veszély esetén az ottani mentőállomás is segítséget nyújthat Jánossomorjának. – „Konzultáltam az Andaui polgármester kollégával, hogy ha megint előáll egy ilyen rendkívüli hó helyzet, akkor hogyan tudunk együttműködni, hogyan tudunk besegíteni egymásnak és a közútkezelőknek, hogy minél gyorsabban járhatóvá tegyük az utakat.”

 

 

A város a lakók együttműködésére és megértésére is jobban számít a téli védekezésben, türelmesebb, óvatosabb közlekedést, és felelős járdatakarítást vár el minden lakótól az önkormányzat!

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-