Felülmúlták korábbi nemzetközi sikereiket a Cintia Fit Dance táncosai. Múlt szombaton a Szegedhez közeli, szerbiai Magyarkanizsán rendezett Modern Tánc Európa Bajnokságon számos érmet szereztek a több ország profi iskolái alkotta mezőnyben. A jánossomorjaiak egy második, egy harmadik és egy negyedik helyet is szereztek csapataikkal, de a duók kategóriájában is ezüst, és két aranyérem került a mieink nyakába. De egyéniben is egy harmadik helyet sikerült szerezni. Az iskola számára a szülök, a helyi vállalkozások és az önkormányzat is segítséget nyújtott, hogy részt vehessenek a bajnokságban.

Fotógaléria a versenyről – Köszönjük a CWC és a kísérők fotóit!

 

Telekné Binder Melinda fotói – Galéria a képre kattintva!

Nagy Katalin vezető beszámolója a versenyről:

Több mint fél éve készültünk erre a versenyre. Eredetileg áprilisban mentünk volna, már a nevezéseket is elküldtük, egy betegség miatt lemondtuk a szereplést. Természetesen mindenki ezt a versenyt várta, és külön edzésekkel, színpadi próbákkal igyekeztünk minél jobban felkészülni. 

Az elvárás ott nem kicsi, jelmezben, díszletben, koncepcióban, mozgásban is harmonizálni kell a zenével. Mindezt úgy, hogy többségében balettiskolákkal és versenykönyvvel rendelkező profikkal kell felvennünk a küzdelmet. Mi nem rendelkezünk klasszikus balett alapokkal, sem heti több órás edzési lehetőséggel, egy tornaszobában hobbiszinten táncolunk. A mi előnyünk a szívünk, a lelkesedésünk, a kisugárzásunk. Az a közösség, amit felépítettünk az elmúlt években, szinte családként működik. Odafigyelünk egymásra, túllendülve a vitákon közös célért dolgozunk.

Természetesen a két tánccsoport még nem lett volna elegendő, hogy eljussunk egy ilyen nemzetközi versenyre. A szülők kitartása, türelme, segítsége is hozzátett a gördülékeny szervezéshez. A helyi vállalkozások már tavasszal összedobták a jelentős útiköltségünk közel felét. Az éves támogatásból is tudtunk hozzátenni, valamint polgármesterünk, Lőrincz György az önkormányzat részéről is további összeggel segített. Hálásan köszönjük mindenkinek a segítséget, a támogatást, a gratulációkat, a biztatást, sokat jelent a számunkra! Közös munka volt, így a siker is közös. Jó volt hallani, mikor nemzetközi színpadon, több nyelven bejelentették: vendégeink következnek a magyarországi Jánossomorjáról.

Talán furcsán hangzik, de számunkra nem az eredmény volt a legfontosabb. Nem kis meglepetést okozott a pontozóbírók döntése, miszerint a Last Moment című fantasy koreográfia a 2. helyet érdemelte ki. A gyerekek maguk is meglepődtek, zavartan toporogtak a színpadon, alig akarták elhinni, hogy valóban ezüstérmesek lettek. Megható volt a boldogságtól ugráló vagy pityergő gyerekeket átölelni.

A junior és felnőtt kategóriában már szépíteni érkeztek a lányok, szerettek volna a dobogó magasabb fokára állni. A sok gyakorlás meghozta az eredményt. A Caribian Energy Dance csapat száma a 4. helyen, az I love France csapat száma a 3. helyen végzett. Ezzel további 12 táncos nyakába került érem. A duók versenyében Kovács Rebeka és Varga Cintia széktánca ezüstérmes lett. Két bajnok duónk örülhetett a dobogó legmagasabb fokán: Varga Cintia/Majlinger Liza – Csábítás és Zwonitschek Roxána/Majlinger Liza – Szobrok című koreográfiája. Szólóban Zwonitschek Roxána nevezett, akinek mind a négy országból akadt ellenfele. Roxi boldogan állt fel a dobogó 3. fokára.

 

 

Hosszú út volt, hihetetlen sok élménnyel és inspirációval érkeztünk haza. A munka nem áll meg. Új számokkal készülünk a tavaszi Magyar Kupára, és néhány amatőr versenyre is, hiszen az a mi igazi közegünk. Szívesen látjuk azokat, akik csatlakoznának! Januártól három csapatban indul el a felkészülés: alsós show, felsős show és vegyes korcsoportú utcai tánc stílusokban.”

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-