A cipőtisztítás nemzetközi hetét ünnepeltük – a Mikulás látogatta meg a gyerekeket. Jánossomorján bölcsistől az iskolás kiskamaszig mindenki várta a Nagyszakállút, aki ajándékkal és kedves szavakkal érkezett mindenhova.

A Mikulás nagy örömmel és jókedvvel érkezett Jánossomorjára, először már csütörtökön, a zenebölcsisek népes táborát látogatta meg. Közösen énekelt a gyerekekkel, amik őt is felmelegítették a hosszú út után. Szívesen hallgatta meg az énekeket, verseket, és természetesen mindenkinek hozott ajándékot. A bátrak még az ölébe is ülhettek, sőt, a szakállát is meghúzhatták.

 

Fotógalériák a képekre kattintva!

De nem mulathatott sokáig Mikulás apó, hiszen másnap kora reggel munkába kellett állnia. Elsőként a somorjai ovisokhoz látogatott, akik már nagyon várták. A Mikulás mesélt a gyerekeknek a távoli északi otthonáról, és arról, hogy készíti a sok-sok ajándékot. De bizony a huncut gyerekeknek is volt pár tanácsa.

A nagy munkába hiba is csúszott, mindegyik csoportban elszámolták a csomagokat a manók, kevesebb ajándék érkezett. Még szerencse, hogy a Télapó ezeréves botjával, és persze közös varázsigékkel a gyerekek mindenhol televarázsolhatták az üres zsákot.

 

Szentjánoson és Szentpéteren is nagy izgalommal várták a Mikulást. Minden csoport rajzokkal, levelekkel kedveskedett neki, amit a postával meg is kapott, és örömmel hozott magával a Télapó. Itt is minden csoportban a legjobb gyerek tarthatta a varázsbotot. Sőt, az elég hangos varázsige itt is sokat hozott a konyhára, hamar megtelt a Mikulás zsákja.

 

Az iskolásokhoz is ellátogatott a Télapó, itt a sportcsarnokban műsorral fogadták őt és manóit az alsós osztályok.A legjobbakat minden osztályból nagy csoki mikulással ajándékozta meg, de nagyon örült a verseknek, énekeknek is.

 

A Télapót a folyosón berendezett téli dekorációval fogadták a szürke iskola dákjai és tanárai.

Vasárnap este zárta jánossomorjai körútját a Mikulás. A művelődési házban tartott városi Mikulásozás kicsi előadásában a krampuszok mozgatták meg a gyerekeket, majd a Télapóval közösen kiosztották a helyi cégek támogatásával összeállított ajándékcsomagokat.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-