A péteri alsósok és felsősök is csapatokat alkottak pénteken, hogy közösen vetélkedjenek a hagyományos Klafszky-napon. A családi délután a diákok, a tanárok és a szülők közti kapcsolatok erősítését szolgálja. Azt, hogy a szentpéterieknek mennyire fontos a jó iskolai közösség, jól mutatja, hogy maguk a szülők szerezték meg a családi délutánt.

Csapatonkénti zászló, kabala és csatakiáltás elkészítése volt az előzetes feladat a pénteki Klafszky-nap előtt a csapatokba verbuválódott iskolásoknak. A verseny előtt mindenki előadta az általa írt indulókat, így indultak a jelképes csatára.

Az alsósoknak vicces, de néhol nehéz sorversenyt állítottak össze a szülők, ahol a tanárok és az önként vállalkozó anyukák, apukák is beálltak a sorba, hogy minél jobb eredményt érjen el a gyermekük csapata. Volt gumilabda pattogtatás, medicinlabda-gurítás, de egymás talicskázásában is összemérték erejüket a csapatok.

A versenyek után pedig mindenkinek jól esett az udvaron rotyogó pörkölt és a lelkes nagymamák által sütött palacsinta is. A nap levezetéseként pedig a tanárok és a diákok mérték össze tudásukat a focipályán.

A felsősöknek állomáspontos versenyt szerveztek, ahol az ízlelőbimbókra legalább annyira szükség volt a feladatok teljesítéséhez, mint a mindennapos tudásra.

A Klafszky nap azonban valójában nem a versenyzésről szól. A gyerekeket a közösen átélt élmények még jobban összekovácsolják és a délután jó lehetőséget ad arra is, hogy a szülők és a tanárok is jobban megismerjék egymást. az itt kialakult barátságok, ismeretségek ugyanis a mindennapokban is nagyon hasznosak lehetnek. Ezért szervezték meg a napot maguk a szülők, akik már többször is egységesen léptek fel az iskola érdekeiért a múltban.

 

-hirdetés- -hirdetés-