Még a kezdeti rossz idő sem szegte kedvét a gyerekeknek vasárnap, a művelődési házban mindenki talált kedvére való játékot a városi gyereknapon. Volt, aki saját kezűleg készült díszeket gyártott, de sokan próbálták ki az ugrálóvárakat és az ügyességi játékokat is.

Szinte megállás nélkül szólt a sziréna a művelődési ház udvarán. Na nem riadót fújtak, a gyerekek próbálgatták, milyen lehet az élete egy rendőrnek, vagy tűzoltónak. Bár a kicsiknek még túl bonyolultak voltak az autók, a tűzoltósisakban szívesen játszottak el a gondolattal, hogyan száguldoznának egy-egy tűzhöz.

A legkisebbeknek is színes programokkal készültek idén. A zenebölcsis Picivilek közös játékokkal dalokkal és kézműveskedéssel várták a bölcsis korú lurkókat.

Nagy sikere volt a csillámtetoválásnak, az arcfestésnek, és a lufihajtogatásnak is, de sokan készítettek egyedi dísztárgyakat is. A vállalkozó szellemű gyerekek a színdarabban egy, a Marson ragadt kisegérnek is segíthettek összeszerelni az űrhajóját. Majd közösen indíthatták útnak a járművet. Aki pedig bírta a strapát este még a Zenedoboz zenekar koncertjén is táncolhatott.

Fotógaléria a képre kattintva!

A Dr. Oekterk Kft dolgozói idén is palacsintával várták a megfáradt gyerekeket és szüleiket. Közel 2000 palacsintát sütöttek, hogy senki ne maradjon éhes. A nap végére egy dologban minden gyerkőc egyetértett, gyereknek lenni és játszani a legjobb dolog a világon!

A városi gyereknapot idén a pusztasomorjai pihenőparkban tartották volna, ám az előző napok rossz időjárása miatt a művelődési házba szorultak a szórakozni vágyók.

 

-hirdetés- -hirdetés-