Népes közös halmazt képeznek a szentpéteri és szentjánosi ügyes matekosok. A körzeti matematika versenyen három egyéni és négy csapatban elért dobogós helyet szereztek a jánossomorjai számmisztikusok.

A környék legjobb matekosait köszönthette a Klafszky-iskola múlt szerdán. A körzeti matematikaversenyen 11 iskola több mint 100 tanulója vett részt. A jánossomorjai diákok a szigetközi fiatalokkal mérhették össze tudásukat, minden iskola évfolyamonként külön kategóriákban 3-3 fős csapatokat indíthatott, de egyéni teljesítmény alapján is díjazták a diákokat.

A hat különböző nehézségű feladat megoldására egy órájuk volt a gyerekeknek. A megoldásokat pedig név nélkül adhatták le a minél tisztább versengés érdekében. A jánossomorjai diákok jól vizsgáztak: Az ötödikesek között egy második (Horváth Ádám, Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola Klafszky Katalin Tagiskolája), a hatodikosok között egy harmadik (Maglódi Panna, Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola), a hetedikesek között szintén egy második egyéni helyezés született (Horváth Gábor, Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola).

Csapatban is sikeresek voltunk, a klafszkys ötödikesek harmadikok, a jánosi hatodikosok másodikak, a jánosi hetedikesek és a klafszkys nyolcadikosok szintén harmadikok lettek. Jánossomorja egészét tekintve csak a Szigetközi Általános Iskola szerepelt hasonlóan erős eredmények a körzeti versenyen.

A megmérettetés után több szórakoztató program is várta a diákokat kutyabemutatót nézhettek, játszhattak a lazítani kívánó tanulók.

A rendezvény megnyitóján az iskolavezetés mellett Resch Erzsébet, a tankerület vezetője, és Dr. Kurunczi Károly polgármester is köszöntötte a diákokat.

 

 

JTV

 

-hirdetés- -hirdetés-