Egyszerű, mégis hasznos tudnivalókat hallgathatott meg mindenki pénteken este a művelődési házban az Együtt, egymásért, otthon című Európai Uniós pályázat keretein belül. A program célja, hogy tájékozott és segítőkész önkéntesekből hálózatot alakíthassanak ki a településeken, hogy jobban tudjunk figyelni a rászorulókra.

A pályázat a kistérség 27 településén valósul meg, célja pedig a közösségekben élő, segíteni akaró emberek megtalálása, akik a nehezebb körülmények között élő, idős embereket rendszeresen segíteni tudják.

A Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ által szervezett előadáson a résztvevők megismerkedhettek a szociális rendszer működésével, elsősegély nyújtási ismereteket és ápolási alapismereteket is elsajátíthattak.

Csendes Ibolya projektvezető elmondta: – „Az elsődleges cél az odafigyelés és az a mindennapi segítségnyújtás, hogy ha valaki elindul a boltba és tudja, hogy ott van egy néni vagy bácsi, aki nem tud elmenni, akkor bekopogtat és megkérdezi, hogy hozzon-e valamit a boltból. Vagy télen segít neki ellapátolni a havat, odafigyel arra, hogy füstöl-e a kéménye, mert ha nem, akkor biztos, hogy valami baj van, és rá kell nézni. Tehát elsősorban ilyen fajta segítségre számítunk.”

A helyi szociális szakembereknél még lehet informálódni és jelentkezni a programba.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-