Épül a szabadtéri, műanyag talajú sportpálya. A központi iskola udvarán egy hete folyik a beruházás, és heteken belül használatba is vehetik a talajt a diákok és a sportolók. Az udvar átalakítása azonban nem merül ki ennyiben, térköveznek és járdát is építenek a biztonság érdekében. De további felújítási tervek is körvonalazódnak…

Az iskolai kosárpálya helyén éjjel is megvilágítható, rácsokkal körbevett, műanyag talajú játéktér épül, közel 17 millió forintból.  Saját forrásból építkezik az önkormányzat, amely korábban lemondott az állami műfüves pálya-programról, annak irreális árai miatt. Az új udvar az egyre nagyobb helyigényű iskolai tornaórákban is segít, és a sportegyesület is készülhet rajta, de a lakók is kivehetik majd a pályát esténként a tervek szerint.

A pálya strapabíró, de azért óvnák a tízórai vagy rárugdalt kavics okozta szennyeződéstől, sérüléstől, így az csak sportolásra használható. Ezért bővítik az udvart, ami a szünetekben a diákokat várja, a volt biciklitárolót is leburkolják, a kerékpárok pedig a szomszédos műhely udvarára kerülnek. Közel három millió forintból indult térkövezés.

Az iskola mellé is járdát épít a város, amit korláttal választ majd el az úttól. Nemrég egy tolató autó lökött fel egy kisdiákot itt. Nem történt baj, de az önkormányzat nem várt tovább, belefogott az átalakításba, jelentette ki Dr. Kurunczi Károly polgármester.

Örömteli időszak ez a központi iskolának. Bár az alsó felújítására remélt pályázati győzelem elmaradt, apránként, saját erőből végez felújítást a város.  Tavaly megújultak a vizesblokkok. Nemrég napközis és fejlesztőtermet építettek, az alsós udvar is új köntösbe bújik, játszóeszközökkel egészül ki. De ezzel nem áll meg az eddig is közel harmincmilliós felújítás. Hamarosan következhet az alsós iskola ablakainak cseréje, a beltéri ajtókat is kicserélik, és a folyosókat is járólapozzák a tervek szerint, mondta el Bella Zsolt iskolaigazgató, aki szerint régi vágyuk már a szürke iskola felújítása. Bár már az állam a fenntartó, az önkormányzat rengeteget áldoz az iskolára, amit ezúton is megköszönt Jánossomorjának.

Eközben a Klafszky-iskola felújításáról még nincs döntés, a felújítás tervezett költségvetésére vár a testület. Korábban 22 milliót szavaztak meg az iskolára, ám az várhatóan nem lesz elegendő a két tanterem, a pincehelyiség és a homlokzat felújítására az elavult épületnél.

 

Hauptmann Tamás

 

-hirdetés- -hirdetés-