Táncokkal, mondókákkal és színes jelmezekkel farsangoltak idén is az óvodások városunkban. Ötletes jelmezekből pedig nem csak a kicsiknek jutott, az óvó nénik is vidám maskarákat húztak, hogy a gyerekekkel közösen űzzék el a rossz időt.


Fotógaléria a képre kattintva
A Kislaptáros népzenekar segítségével farsangoltak pénteken a szentjánosi ovisok. A Tititá Néptáncsoport két tagja a környékünkre jellemző gyermekjátékokat és néptáncokat tanított a kicsiknek. A fontos bemelegítés után körtáncokat jártak, közösen énekeltek, de a zenekar által használt hangszereket is megismerték. A jánosi farsangnak mindig fontos célja, hogy a gyerekek élő, hangszeres népzenével találkozzanak.


Fotógaléria a képre kattintva

A farsangi bálra idén is színes jelmezbe bújtak az ovisok. Láthattunk hercegnőket, szuperhősöket, de hétköznapi hősöket is, például rendőrt és tűzoltót. Sokan a régi családi ruhadarabokat is felhasználták, volt, akinek az anyukája elsőáldozó ruhája volt most a menyasszonyi jelmeze. Azok, akik nem fáradtak el a táncolásban és az éneklésben, a csoportokban tartott versenyeken is megmutathatták mit tudnak.


Fotógaléria a képre kattintva
Mosonszentpéterről is elűzték a telet és a rossz időt pénteken. Az óvónők kórusa, az Aranykapu Daloskör vidám farsangi dalokat énekelt a gyerekeknek, amit hatalmas tapssal köszöntek meg. Az óvónők a dalokhoz illő jelmezeket is magukra öltötték, így láthattuk Doktor Bubót és Vukkot is. Nemcsak a felnőttek öltöttek jelmezt, a gyerekek itt is ötletes maskarákat húztak.  Volt, aki a Földgömböt húzta magára, de akadt násznagy és Harry Potter is a jelmezesek között.

A jánossomorjai tagóvodákban minden évben fontos hagyomány a farsangolás.

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-