A legfiatalabb jánossomorjaiak is farsangoltak: Színes jelmezbe, vidám álarcok mögé bújtak a Zenebölcsis kicsik és nagyok. A harmadik farsangi báljukon már óvodás korú társaik is a kicsikkel játszhattak.

Tündérek, bohóc, ördög, ez csak pár a sok színes jelmez közül, amit a legkisebb jánossomorjaiak öltöttek magukra február 21-én, pénteken este, művelődési házban tartott farsangi báljukra. Sokan a kedvenc mesefigurájuknak öltöztek be, így láthattuk Micimackót vagy Malackát, Piroskát is. Nem egy családban a szülők is beöltöztek, és így ünnepeltek és tanultak együtt.

Fotógaléria a képre kattintva!
A legkisebbek farsangi bálját szokás szerint késő délután rendezik, így a kisgyerekekkel együtt tud játszani az apuka, az anyuka vagy akár a nagyszülő is. Közöse ismerik meg a mondókákat, verseket amiket a Zenebölcsiben tanulnak.  – mondta el Iván-Varga Veronika, a Zenebölcsi vezetője.

A 2011-ben indult foglalkozáson már a legkisebbek is tanulhatnak, a szülőknek pedig jó alkalmat ad a tapasztalatcserére.  Idén összesen 65-en farsangoltak együtt, ebből 20 kis lurkó öltött jelmezt.

Fotógaléria a képre kattintva!

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-