Első nemzetközi tornájukon kiválóan szerepeltek a serdülő korosztályos jánossomorjai baseballosok. A Rascals szombaton Pozsonyban második lett azon a hat résztvevős utánpótlás-tornán, ahol bécsi és pozsonyi top-csapatok ellen kellett pályára lépniük.

Szombaton Pozsonyba utaztak a Rascals 9-12 éves, major-korcsoportos utánpótlás-játékosai, hogy életükben először mérkőzzenek meg külföldi, komoly játékerőt képviselő klubok fiataljaival. Négy pozsonyi és egy bécsi gárda nevezett a tornára, mindegyik a saját nemzeti bajnokságában szereplő, komoly háttérrel rendelkező klub utánpótlása. A várakozásokat felülmúlva két győzelem után a délutáni döntőbe jutottak a mieink, ahol azonban vereséget szenvedtek a pozsonyi Apollótól – a meccset a szlovákok egy tehetséges, korosztálya fejére növő játékosa szinte egy személyben döntötte el.

Fotók: Jánossomorja Rascals

A Rascals sikerként értékeli a szereplést. Fekete Balázs és Fekete Csaba edzőknek leginkább a nemzetközi tapasztalatszerzés volt a fontos. Mint mondták: Az első meccsen érezhető volt a megilletődöttség a gyerekeken, mégis, egy kis fejmosás után szoros eredménnyel, de győzni tudtak. A második mérkőzésen már megnyugodtak, és magabiztosan jutottak a döntőbe, ahol egy kiemelkedő, korát meghazudtoló egyéni teljesítménnyel szemben kevesek voltak. A csapat eredménye azonban nagy öröm az edzők számára, ráadásul a tétmeccsek légkörét, a nagy tudású ellenfél elleni szereplést, mind-mind gyakorolni tudták.

Felkészülni, kész, vigyázz…

A Rascals téli felkészülési tornái végére ért ezzel, áprilisban mindegyik korosztály számára elindul a szezon. Az utánpótlások számára minden adott egy újabb jó idényhez, felkészültek a játékosok. A nagyoknak azonban keményebb feladatuk lesz idén: az Interligával kevert nemzeti bajnokságban indulnak. A szomszédos országok csapatait magában foglaló nemzetközi Interliga csoport alapszakasza során a magyar csapatok egymás elleni mérkőzései kvázi külön nemzeti bajnoki tabellát alkotnak majd. A magyar nemzeti bajnokság első osztályában idén hat csapat indul. – „ Fontos, hogy idén ismét beszállunk a nemzetközi küzdelmekbe, mert mindig értékesebb tapasztalatokat sikerül szereznünk ezen a porondon. Büszkék is lehetünk arra, hogy ide jutottunk jánossomorjaiként, hiszen fővárosokkal, 20-50 ezer fős nagyvárosok csapataival mérkőzünk meg nemzetközi és magyar szinten is – ahol az anyagi támogatás is más és főként nagyobb létszámból meríthetnek tehetséges játékosokat. Ez a tény is a Rascalsnál folyó munkát igazolja.” – mondta el Fekete Balázs edző.

A Rascals felnőtt csapata április 12-én, a Magyar Kupa küzdelmekkel kezdi az idényt.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-