A városért végzett munkája mellett a megyei és az országos nyugdíjas szervezetekben is tevékeny részt vállalt Egervári Tiborné Emma néni, a helyi nyugdíjasklub nemrég leköszönt elnöke. Szerdán fáradtságot nem ismerő munkásságát köszönték meg búcsúztató ünnepségén. Nemcsak a klubtagok, hanem a városvezetés és a megyei nyugdíjas szövetség is elbúcsúztatta Emma nénit, megköszönve 16 év vezetői munkáját.

Dr. Kurunczi Károly polgármester a nemrég leköszönt elnök szervezőkészségét és közösség-összetartó erejét méltatta, amivel a nyugdíjasklub a legaktívabb civil szervezetté vált az évek során. Emma néni amellett, hogy sikerrel vezette a klubot, a megyei nyugdíjas-szervezetben is sokat segített, sőt, az országos találkozókon többször képviselte a megyét. Neki köszönhető, hogy az országos vezetésben sokat emlegetik a jánossomorjai klub kiváló közösségét. Zsámbokiné Budai Anna, az Életet Az Éveknek Országos Nyugdíjas Szövetség megyei elnöke elmondta, személy szerint is sokat köszönhet Emma néninek, aki mindig segítette, sőt többször helyettesítette is őt megyei és országos rendezvényeken. Az új elnök, Fettik Imréné köszönetet mondott Emma néninek, a klubot alapító Kőhegyi Ernőnek, és minden tevékeny tagnak is, Goethe idézetével: Semmik vagyunk mások nélkül, azok nélkül, akik előttünk éltek, és azok nélkül, akik velünk együtt élnek. A klubtagok versekkel, dalokkal és igazi virágesővel búcsúztak egészsége érdekében lemondott elnöküktől.

Emma néni tagként továbbra is segíti majd az új vezetőség munkáját. Akárcsak párja kedvéért kivételesen dalra fakadó férje, aki a 16 év alatt nagy örömmel vette ki részét a háttérmunkából.

A jó példából kiindulva a polgármester minden fiatal nyugdíjast arra bíztatott, jöjjenek el a klubba, éljenek aktív és örömteli nyugdíjas éveket, ami nemcsak egészségük, de a város számára is nagyon fontos.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-