Február közepéig elindul a házi szelektív hulladékgyűjtés, január végéig minden készen áll majd az új hulladékgazdálkodási rendszer elindulásáig. Két héten belül megérkeznek az Uniós előírásoknak megfelelő kukásautók, amire hónapok óta vár a hulladékgazdálkodási társulás. Az önkormányzatok segítségével hamarosan elkezdik kiosztani a szelektív gyűjtéshez szükséges 25 ezer háztartási kukát.  – „Februártól az egész projekt százszázalékosan üzemel, az első szelektív gyűjtést február második felére tervezzük, eddig el kell juttatni a lakossághoz a kék kukákat, amiket elsőként a hulladékudvarokban, a megadott időpontokban lehet átvenni. A kiosztáshoz az önkormányzatok segítségét is kérjük majd.” – mondta el Dr. Árvay István, a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának elnöke.

Árvay István a központ avatásán
A novemberben átadott jánossomorjai válogató központ próbaüzeme is sikerrel zárult a napokban – a csarnokok megbirkóznak a várhatóan beérkező hulladékmennyiséggel, a kommunális hulladék válogatósora is megfelelően működik és jó minőségi tüzelőanyagot produkál. A 2005-ben szárnyakat bontogató, és összesen hat és fél milliárdba kerülő uniós projekt elsők között fejeződött be az országban. De nemcsak a létrehozás, a működtetés is a feladta lett a társulásnak, mivel az új törvényi háttér önkormányzati körbe sorolta a hulladékgazdálkodást.

Hamarosan már itt válogatják a hulladékot
Hamarosan a Rekultív Kft-t felváltó új céggel, a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel találkozhatnak az ügyfelek a jánossomorjai és a mosonmagyaróvári ügyfélszolgálati irodában. Az új cég a jövőben állami segítségre számít, hogy továbbra is rezsicsökkentett áron szolgáltathasson.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-