Péntektől már két háziorvosi praxis működik Jánossomorján, befejeződött az eddig helyettesítéssel ellátott körzet elosztása. A várost utcák alapján osztották fel, azonban a szabad orvosválasztással ezután is mindenki élhet.

Pénteken reggeltől az új rend szerint fogadták a lakosokat a háziorvosok. Vártok Péter praxisa korábban az önkormányzat tulajdonába került, itt eddig Dr. Mihályi Zsuzsannát megbízva, helyettesítéssel oldották meg az ellátást. Most Vártok doktor korábbi praxisát utcák alapján osztották el.

 

Dr. Nagy Mária praxisa így közel 2600, Dr. Mihályi Zsuzsanna körzete 3300 főre bővült. Az ideális orvosok által ellátott betegkör 1000-1400 lenne, ez azonban az országos orvoshiány miatt valóban idilli állapot jelenleg. Bár a jánossomorjai praxisok létszáma az országos átlag feletti lett, korántsem kezelhetetlen méretű, mindenki megkaphatja a megfelelő háziorvosi figyelmet és ellátást.
A változás zökkenőmentesen zajlott, önkormányzati segítséggel. Az informatikai átállás csütörtökön befejeződött. Az új betegek érkezése, a megismerkedés a háziorvossal azonban kissé hosszabb várakozási időt okozhat a rendelőkben, ezért minden szakember a betegek türelmét kéri.

Az eddig saját praxisa mellett egy teljes körzetet ellátó Mihályi doktornő rendelője előtt mostantól kisebb a sor, nem oszlanak meg két rendelő között az asszisztensi feladatok sem.

Az utcanévsor természetesen nem köt senkit. A szabad orvosválasztás joga szerint havonta egyszer, vagyis legközelebb február elsejétől válthat praxist az, aki akar. Ezt új házorvosát meglátogatva teheti meg a beteg, más teendője nincs. Fennakadásokat okozóan nagy vándorlásra nem számítanak az orvosok.

 

A praxiselosztás alapján Dr. Mihályi Zsuzsanna háziorvoshoz kerültek az alábbi utcák:

Alsóköz u.

Alsó-Lovarda u.

Felső-Lovarda u.

Hársfa u.

Kiss u.

Liget köz u.

Liget u.

Lovarda u.

Munkácsy u.

Sarok köz

Sport u.

Újerdő u.

Újtelep u.

Újtanya

Várbalog település

Albertkázmérpuszta település

 

Dr. Nagy Mária háziorvoshoz kerültek az alábbi utcák:

Ady E. u.

Bajcsy-Zsilinszky E. u.

Bartók B. u.

Csalogány u.

Dr. Dicsőfi E. u.

Ibolya u.

Levente u.

Radnóti M. u.

Rákóczi u.

Rózsa u.

Szabadság tér

Temető u.

Vadász tér

-hirdetés- -hirdetés-