A kórusművek legszebb darabjait szólaltatta meg a Nemzeti Énekkar szerdán Jánossomorján. A főként gyerekeknek szóló bérletes előadássorozatra azonban a felnőttek is kíváncsiak voltak. A nemzetközi hírnévnek örvendő énekkar minden korosztályt megörvendeztetett.

Örömmel énekeltek, a közönség pedig ugyanilyen örömmel fogadta a Nemzeti Énekkart szerdán. A nem mindennap hallható, csodálatos kóruselőadásokat a Filharmónia bérletes sorozat első előadásaként hallgathatták meg a gyerekek és a felnőttek.

A Nemzeti Énekkar Állami Énekkar néven 1986-ban jött létre, a Magyar Állami Népi Együttes énekkarára alapulva. Mára nagy oratóriumok előadására alkalmas, nyolcvantagú kórussá fejlődött. Repertoárjuk széles, szép hazai és nemzetközi sikereket érnek el.

A Carmina Burana mulatós, bordalaiból a férfiak mutattak be részletet. Felhangzott a Jézus Krisztus Szupersztár zenéje, de Bartók, Kodály művei is ismerős fülekre találtak. A szokatlan műfaj nagy sikert aratott és hasznos is hozott a gyerekek számára.

Legközelebb a Vujicsics együttes délszláv népzenével érkezik hozzánk, majd a veszprémi Mendelssohn kamaraegyüttes ők a klasszikusoktól a Harry Potterig sok ismert darabból adnak elő részleteket.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-