Csökkent a lomtalanítás iránti érdeklődés. Eddig kevesebb lomist vonzott a város három hétvégén át tartó akciója. Szombaton Szentjánosról szállíttatta el a porták elé szabályosan kitett lomokat az önkormányzat, múlt héten Szentpéteren volt a sor, Pusztasomorján pedig jövő hét szombaton érkeznek az önkormányzat munkagépei.

A rendőrség fokozott készenléti járőrszolgálatot lát el ez idő alatt. Nemcsak a gyűjtőket, gyanús alakokat is ellenőrzik, de azt is, hogy a lomisok ne tudják lerakni a fémrészektől megszabadított, feleslegessé vált hulladékot a város szélén.

Az őszi lomtalanítás alig feleannyi gyűjtögetőt mozgat meg, mint korábban, ezt tapasztalják a rendőrök. Kevesebb az értékes hulladék, a kitett fém és a lomizás szabályai is szigorodtak – az állam egyre inkább a saját körébe vonja a hulladékgazdálkodás ezen ágát is. Bár a tervek szerint a jövő évtől már csak kihelyezett konténeres lomtalanítást biztosítana a hulladékkezelő cég, az önkormányzat saját forrásból tavasszal is megszervezi az utcákat járó hulladékgyűjtést, hogy minél praktikusabb és a lakosság számára kényelmesebb legyen a megoldás – mondta el Dr. Kurunczi Károly polgármester.

 

-hirdetés- -hirdetés-