A Magyar Lovasterápia Szövetség 2013. szeptember 20-22 között Lovasterápiás Versenyt szervezett a  Fóti Lovaterápiás és Oktató Központban. Jánossomorja képviseletében  a Központi Általános Iskola csapata vett részt 6 fővel a versenyen, ahol nagyon szép sikereket értek el a gyerekek. A három nap alatt négy versenyszámban indultak korcsoportonként, keményen megdolgozva a sikerért.

A megmérettetést évente rendezik meg Fóton, látássérült, értelmileg akadályozott, illetve tanulási nehézséggel küzdő gyerekek számára. Utóbbiban indultak a Jánossomorjai gyerekek – első alkalommal. Önálló lovaglásban Nagy Máté országos első helyezést szerzett, ügyességi feladatokban szintén első helyen végzett a jánossomorjai csapat. A gyerekek áprilisban kezdték a lovaglást Mosonszolnokon, az iskola szabadidős programokat biztosító pályázata keretében. A versenyre lovas tanáruk, Dr. Wagner Kinga készítette fel őket, ő és kolléganője a versenyen is mindent megtettek a gyerekekért. Az iskola és Jánossomorja Önkormányzata is segítette a részvételt: az iskola biztosította a versenyruhákat, a város pedig anyagilag támogatta a gyerekeket.

 

A szervezést és lebonyolítást a Nemzetközi gyermekmentő szolgálat és a lovasterápia szövetség. A verseny rangját jelzi, hogy a különböző versenyszámok házigazdai címeit neves közéleti személyiségek vállalták: Dr. Sólyom László, Dr. Kövér László, Tarsoly Csaba, Márton Péter, Borda Gábor, Mádl Dalma asszony.

Eredmények:

Önálló lovaglás ügyességi pályán A1/H kategóriában: Nagy Máté országos 1. helyezést, Fehér Bendegúz országos 15. helyezést, Drobnitsch Vilmos országos 16., Imre Dalma országos 17. helyezést ért el.

A Jámbor Vilmos emlékversenyen ügyességi feladatok, vezetett lovon csapatváltóban A/3 kategóriában országos első helyezés holtversenyben a Dani-ló csapatával.

Gyógypedagógiai voltizás – torna gyakorlatok vezetett ló hátán – kategóriában Draxler Dominika 4. helyen, Imre Dalma 7. helyen, Nagy Máté 11. helyen végzett.

A Mádl Ferenc emlékverseny mese előadás szabadon választott témában A/6 kategóriában országos 3. helyezést értek el  a Dani-ló csapatával közösen előadott Aranyszóló Pintyőke című magyar népmese feldolgozásával.

A csapat tagjai: Cser Ákos, Draxler Dominika, Drobnitsch Vilmos, Fehér Róbert Bendegúz, Imre Dalma és Nagy Máté

JTV

-hirdetés- -hirdetés-