Hazai pályán szerezte meg a bronzérmet a Jánossomorja Rascals vasárnap. A két győzelemig tartó sorozatban az Érd Aeros csapatával mérkőztek a mieink. Ezzel a gárda megismételte a tavalyi kiváló eredményt, a nemzeti bajnokság harmadik helye mellett a magyar kupát is hazahozták.

Rágós, küzdelmes bronzdöntő várt a Jánossomorja Rascalsra vasárnap. Bár végig fölényben játszottunk, az Érd nem adta meg magát, több mint háromórás mérkőzésen tudtuk két vállra fektetni őket, 8:4-es végeredménnyel. A szurkolók is mindent megtettek azért, hogy a Rascals itthon nyerje meg ismét a magyar első osztály bronzérmét Jánossomorjának.

Fekete Balázs tréner elmondta, az Érd amerikai dobója megnehezítette a mérkőzést, így lassan, de végül is meggyőző különbséggel sikerült győzni – remek dobójátékkal, jó támadásokkal. „Nagyon örülünk a győzelemnek, a dobogós helynek! Készültünk a döntőbe jutásra, ami nem sikerült, az egy kisebb csalódás volt, mert nem sokon múlott. Ma döcögött a játék, talán érezhető a szezon vége, de talán majd most ünnepelünk egyet! Köszönjük a kitartó közönségnek is, szuperek voltak!”

A két győzelemig tartó bronzdöntőben múlt héten a Rascals idegenben mattolta az Érdet, gyors meccsen 5:1-re nyertek. Az elődöntőben a Szentendrével vívtunk nagyon szoros, de vesztes csatát. A rájátszásra hazaigazolt a németországban játszó Radványi Tamás is – a pozsonyi csapatnál légióskodó Jánó András “kikölcsönzése” sajnos nem sikerült.

– „Ma jobb támadójátékot tudtunk hozni mint általában, voltak ütések, jól mozogtunk bázison. Védekezésben akadtak apróbb hibák, de a dobások kiválóak voltak – mondja Felsővári Gergő, a csapat egyik játékosa. Bár a gárda idén az aranyat célozta meg, büszkék a harmadik helyre is. – „Szentendre nagy csalódás volt, de túltettük magunkat rajta, majd jövőre sikerül. Az elődöntő kulcsszituációiban nem tudtuk azt hozni, amit szerettünk volna, de szerintem ez az utóbbi évek egyik legjobb gárdája, tudjuk a hibáinkat és jövőre újra nekifutunk az aranyak. Látszik, hogy az edzésekbe több munkát kell belefektetnünk, és a döntő szituációkban meg kell tanulni teljesíteni, koncentrálni. Rövid volt az alapszakasz, elmaradtak a válogatott  meccsek, külföldi szereplések, ez azért érezhető volt. Nem fáradtunk el az alapszakaszban, ám a magyar ligából való kimozdulás talán hiányzott.”

 

Fűnyíró traktor

Jövőre az erőnléten is javítana a gárda. A fiatal játékosokat pedig felkészítenék arra, milyen, ha nagy tudású légiós ellenféllel kerülnek szembe. – „Továbbra is a gyerekek beépítése és fejlesztése a fontos, hogy ha évente két-három alkalommal látnak egy légiós dobót, ne legyenek meglepve.” – mondta el az edző. A jövő év reményei közé tartozik még egy fűnyíró traktor, ami nagy segítséget jelentene a csapatnak a pálya rendben tartásában.

Az érmeket az decemberi évzárón kapják meg a játékosok. Az utánpótlásban is bronzéremmel zárt a Rascals, a 8-12 éves korosztályban szintén az Érdieket győzték le a múlt héten. A seniorokra még vár egy megmérettetés októberben.

 

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-