Kilencedszer mozgatott meg minden korcsoportot a városnapok hagyományos programja, a Fut a város. A versenyen több mint 500-an álltak rajthoz, az egyévesektől egészen a 80 év felettiekig. Az egyre bővülő létszámhoz már új helyszínt kellett választani, a futók idén a sportpályáról rajtolhattak.

13-szor dördült el a rajtpisztoly pénteken a jánossomorjai focipályán. A 9. Fut a város sportrendezvényen a város apraja-nagyja nyúlcipőt húzott, hogy együtt mozogjanak. Eddig a Felső-lókert utcai játszótér adott helyet a rendezvénynek, de a résztvevők nagy száma miatt idén már új, nagyobb helyszínt kellett választaniuk a szervezőknek. A sportnap lényege azonban mit sem változott, idén sem a győzelem volt a legfontosabb, hanem a részvétel.

Tóth Péter fotói

A közös bemelegítés után rendhagyó jubileumi váltót futottak a 7.-8. osztályos fiúk és lányok, ezzel is köszöntve a 10. születésnapját ünneplő helyi Társaskör Egyesületet.  A váltásoknál volt még mit gyakorolni, de természetesen itt is a részvétel volt a legfontosabb.

A futamokban a nyugdíjasok és az ovisok is 400 métert kocogtak le, a nagyobbaknak azonban már hosszabb távon, 2000 méteren kellett bizonyítaniuk, hogy mennyire kitartóak. Voltak, akik családdal együtt futottak, de olyanok is, akik egyedül teljesítették a megterhelő távokat. A célba érkezés után szinte mindenki fáradtan rogyott össze, de sokan elmondták, megérte mert a barátaikkal együtt futottak és jól érezték magukat. A népszerű versenyen már évek óta startolnak környékbeli indulók, idén Mosonmagyaróvárról is érkeztek futók, hogy összemérjék erejüket jánossomorjai kortársaikkal.

 

A JTV fotói – galéria

A Fut a város már kilenc éve a város legnagyobb tömegsport rendezvénye, ahol a rossz idő ellenére idén is több mint 500 hely és környékbeli mozgott együtt.  A szervező Társaskör Egyesület elmondta, szeretnék, ha a gyerekek nem csak az iskolában, hanem szabadidejükben is együtt lennének, és ha ezt az időt mozgásra fordítják, akkor még az egészségükért is tesznek.

Akik a pénteki futás után nem fáztak meg, még szombat délelőtt is együtt mozoghattak. A jánosi iskola udvarára utcai foci, kerékpáros ügyességi verseny és kosárlabda hívogatta a résztvevőket.

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-