Utánpótlás-érem a polcon! A Magyar Baseball Bajnokság major korosztályának harmadik helyét szerezték meg a Jánossomorja Rascals fiataljai szombaton Érden. A 8-12 éves major korcsoportban csirkefogóink az Érd csapatát győzték le 8-7-re ma, idegenben.

Miután múlt héten a MAFC ellen, igen rossz játéknapot kifogva elhasaltak a mieink, ám most magára talált a csapat. Fekete Csaba edző büszkén mondhatta, kiküszöbölték az előző hibákat, és olyan játékot mutattak, ami akár az aranymeccshez is méltó lett volna. Kiváló védekezéssel kezdték a mérkőzést a jánossomorjaiak, ám a támadások döcögtek. Sokáig kettő-egyen állt az eredményjelző, ami azt is mutatja, hogy kiegyenlített volt a játék, nem volt könnyű a meccs. Ám aztán stabil játékkal sikerült nyerni.

Fotó: Rascals – Felsővári Gergő
Az edző büszke a fiatalokra, annál is inkább, hiszen tavaly a legjobb négy közé sem jutottak be a kicsik. Az eredményt az is értékessé teszi, hogy egy szűk, kilencfős kerettel jutottak el idáig. A vezető számára ezért a legfontosabb cél, hogy új játékosokat vonjon be a sportágba, mert egy sérülés is ellehetetlenítheti a szereplést jövőre. A csapat számára sem jelent hátradőlést a győzelem, leginkább az erőnlétben, a futóteljesítmény növelésében lát meghódítandó csúcsokat Fekete Csaba.

A hajrákban még bőven akad izgulni való e sport szerelmeseinek: A 16 éves seniorok ismét harmadik helyért játszanak október elején. A felnőttek bronzdöntője pedig holnap kezdődik idegenben, majd hazai pályán, hazai közönség előtt remélhetőleg már az éremért játszhatnak a két győzelemig tartó sorozatban.


Fotó: Rascals – Schwartz Erik

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-