Két jánossomorjai végzett az élen a Vármegye Hangja versenyen Mosonmagyaróváron. Dohány Daniella és Bettina mellett Sarlai Boglárka is kiválóan énekelt, alig maradt le a dobogóról.

Ismerős hangokra lehettek figyelmesek azok a jánossomorjaiak, akik kilátogattak vasárnap a 7. Szigetköz ízei vármegye borai fesztiválra, Mosonmagyaróvárra. A hagyományos Vármegye Hangja énekversenyen ugyanis három városbelinek is szurkolhatott a népes közönség.

Dohány Daniella és testvére Bettina, valamint Sarlai Boglárka is többször elvarázsolta már énekhangjával a közönséget és ez most sem volt másként. A versenyen két fordulóban mérte össze énektudásukat nyolc résztvevő. Az versenyzők között akadt, aki népdallal indult, de volt olyan is, aki egy saját maga írt rapszámmal akarta kicsikarni a tízeseket a zsűriből. A döntnökök között Ősze Attila, Dobrády Csaba, Hernádi Sándor és Takács András ült.
A lányok elmesélték, már az első fordulóban is magasra tették a lécet, de a második körben sikerült még az addig elért sikereket is túlszárnyalni. Daniella produkcióját a második körben az összes zsűritag a verseny legjobb dalának tartotta, így 40 ponttal jutalmazta.

De nem csak a dalok után tapsolhatott a közönség a jánossomorjai lányoknak. Az eredményhirdetésen Daniella és Bettina azonos pontszámmal végzett az élen, de a produkciók erőssége miatt Bettináé lett a vármegye hangja. A Dohány lányok már nem először indultak el ezen az énekversenyen, de az idei volt a legsikeresebb évük. Az ajándékok mellett, amit a helyezésekért kaptak, rengeteg tapasztalattal és élménnyel lettek gazdagabbak a lányok.
A versenyen a harmadik helyet Tomasits Kata szerezte meg. Igaz, az eredményhirdetésen csak az első három helyezettet hirdették ki, de a fordulók utáni értékelések alapján Sarlai Boglárka is csak pár ponttal maradt le a dobogóról.

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-