Szinte minden intézményben komoly felújításokat végeztek el a nyáron. Megújult a bölcsőde és a szülők által szorgalmazott vizesblokk-felújítás is megtörtént a Klafszky-tagiskolában. A váratlan kiadások miatt az önkormányzat felújításra elkülönített keretét is jelentős összeggel kellett kerekíteni.

Nemcsak a kipihent diákok, az intézmények is megújulva köszöntötték a tanévet. Az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben is komoly felújításokat végeztek el a nyári hónapokban.  A sportcsarnok felújítása befejeződött: elkészültek az öltözők, a tetőt is teljesen szigetelték és megerősítették, hogy ne ázzon be és elbírj a hó súlyát.

A Klafszky-iskola több évtizede érintetlen vizesblokkját teljesen újjá kellett építeni. Erre több mint hatmillió forintot költött az önkormányzat – az iskolavezetés és a szülők nagy megnyugvására.

Az óvodákban is fúrtak-faragtak: Péteren egy terem parkettát kapott, és a korábbi álmennyezet helyett felújított plafon őrzi a meleget. A mosókonyha is teljesen megújult, zuhanyzóval egészült ki. Jánoson a konyhát újították fel teljesen, Somorján pedig a folyosót.

A bölcsődében korábban be is szakadt a kiöregedett aljzat, ezért azt most teljes egészében kicserélték, szigetelték, járólapozták, közel 120 négyzetméteren. Zuhanyzót is kialakítottak és lecserélték a közel 50 évet szolgált ablakokat. Pár udvari játékot is megújítottak. Mindez több mint 4 millió forintba került. A felújítások között akadt több nem tervezett, de halaszthatatlan munka is. Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta, jelentős összegeket emésztett fel a sok felújítás, aminek java váratlanul merült fel, de nem tűrt halasztást. Úgy véli, az ilyen tételek nagyjából tíz százalékát teszik ki a fejlesztésre, beruházásra szánt önkormányzati keretnek éves szinten. Ez nem egészen tizenhat millió forintot jelenthet a város költségvetésének.

 

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-