Az elmúlt évek legszorosabb elődöntő mérkőzéssorozata után még mindig várnia kell a szurkolóknak arra, hogy az aranyért izgulhassanak. A Jánossomorja Rascals most nem tudta felülmúlni az örök rivális Szentendrét. A bronz azonban ismét meglehet, az Érddel ütünk érte.

Szombaton a hideg, esős idő sem szegte kedvét a szurkolóknak és a játékosoknak sem a hazai pályán. Azonban a végső győzelemhez ez kevés volt. A magyar bajnokság két legerősebb csapata feszült egymásnak, ugyanúgy, ahogy a Magyar Kupa döntőn. A másik ágon Óbuda és az Érd csatázott, utóbbi vereségével.

Az elmúlt évek egyik legszorosabb, ötmérkőzéses elődöntő párharcában végül 3:2 re kikapott a Jánossomorja Rascals a Szentendre Sleepwalkerstől. Szombaton azonban még éltek a remények, sőt, az első mérkőzésen 14:0-ás diadalt arattunk az Alvajárók felett. A második meccsre azonban összeszedte magát az ellenfél, és 13:9-re hozta a meccset. Így a múlt heti egy-egy nyert meccs után ismét egy-egy győzelmet húzhattak be a csapatok szombaton. Irány Szentendre: A vasárnap délután 10:6-ra záródó mérkőzésen igen szoros csatában maradtak le a mieink.

A csapatot a hazaúton értük el telefonon. Fekete Balázs edző elmondta, csalódott ugyan a csapat, de nagyon kevésen dőlt el a mérleg nyelve, egy kis szerencsével mindent megfordíthattak volna, ezért elmondhatják, megtettek mindent. – „Beszélhetnénk arról, hogy melyik ponton kellett volna egy kicsivel több figyelem, vagy jobb erőnlét, de az is látszott, hogy két egyenlő erejű csapat feszült egymásnak. Az elmúlt hat meccsből három-háromra állunk, ebből mi hazahoztunk egy Magyar Kupát, a szerencse most nekik kedvezett. Messze vagyunk még attól, hogy túltettük volna magunkat azon, hogy nem jutottunk a döntőbe. Komoly momentumok voltak a meccsen, ahol a sors a Szentendre mellé állt, és nem tudtuk átvenni a vezetést. Elhúztak és a végén már nem tudtunk fordítani a már feszültté váló találkozón. Két fontos pillanatra is emlékszem, ami teljesen megfordíthatta volna a mérkőzést. A komoly lelki felkészülés és a szerencse dönt, amikor ennyire egyformák az erőviszonyok. Úgy gondolom, a bajnokságban jelenleg mi vagyunk a két legerősebb csapat. Véletlen, hogy az elődöntőben kerültünk össze, és azt jósolom, az éremdöntők feleennyire sem lesznek izgalmasak, mint ez az öt találkozó volt.”


A Rascals a bajnokság talán legnagyobb csatáját vívta a Szentendrével – Varsics Tamás rutinja is kellett

A nemzeti baseball bajnokság rájátszásában az első négy csapat tiszta lappal indulva mérkőzik meg az érmekért.  Az első kör után kiderült: az Érd lesz a mieink ellenfele a jövő héten induló bronzdöntőkben, amit két győzelemig vívnak. Vasárnap ugyanis az Óbuda nyert a másik ágon és mérkőzhet a Szentendrével az aranyért.  – „A bronzmeccsre ugyanúgy kell készülnünk, nem szabad elkönnyelműsködni, hiszen az is nagyon fontos érem. Mindenkinek oda kell tennie magát, az esélyesebbek ugyan mi vagyunk, de a sportban bármi megtörténhet. Száz százalékot kell hoznunk.” Siker esetén a Rascals bravúrosan megismételheti a tavalyi eredményt, és a Kupa után a bronzérmet is hazahozhatja újra. A csapat most is bízik a drukkerek segítségében. – „A hazai mérkőzésen nagyon sokan kijöttek, örültünk neki, iszonyatosan jó hangulatot csináltak, még a vesztes második mérkőzésen is – hiszen az utolsó pillanatig benne volt a meccsben hogy nyerünk. Köszönjük minden szurkolónknak, segítőnknek a támogatást!”


A rájátszásra visszatért Radványi Tamás is megtett mindent a rangadókon

A bronzdöntő első csatáját jövő szombaton vívják Jánossomorján.

A hétvége az utánpótlás korosztályok számára is izgalmas végjátékot hozott – hamarosan erről is beszámolunk!

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-