A munkahely és a dolgozók kapcsolatának erősítése a célja az AMB-nek. Szombaton ismét közösségi élményközponttá változtatták munkahelyüket a dolgozók. A 19 éves helyi üzem kiszáll az autóiparból, saját vonalon indul tovább. Hosszú távon gondolkodik helyben, ezért is fontos a munkavállalókkal való jó kapcsolat. Szombaton, a nagy meleggel is dacolva szórakoztak közösen az AMB Components Hungary dolgozói és családjaik. Tavaly csak a dolgozók szórakoztak, idén, felelevenítve a régi hagyományokat, újra várták a családokat.

Ez mindenkinek jó alkalom arra, hogy kötetlenebbül szórakozzon, ismerkedjen. A cég most főként a gyerekeknek akart kedveskedni: Bábelőadás, játékok garmada, speciális görkorizás, hagyományőrző íjásztábor is várta őket. A gyárak dolgozói pedig főzőversenyben vettek részt. A gyártósorokat is megmutatták kicsiknek, nagyoknak. Az idősebbekre is gondoltak: A korábbi nyugdíjasokat is összehívta a 19 éve működő cég, hogy megköszönje nekik a munkát, és egy céges nyugdíjas klubot hívjon életre.

Az AMB számára azért is fontos a cégen belüli erős dolgozói közösség megteremtése, mert hosszú távon gondolkodik helyben. Az autóiparban érdekelt, és a gazdasági válság viharait túlélt cég teljes profilváltásra készül jövőre. Vida János ügyvezető igazgató elmondta, három éve döntött úgy a tulajdonos, hogy 2014-ig kilép az autópiacról a gyár. „2014-ben lesz az utolsó év, amikor az autóiparból bevételünk származik. Az árbevételünk most is a 2008-as szinten van, nagyjából 3.5 milliárdos. ennek ma már több mint 50 százaléka származik nem autópiaci termékekből, míg 2009-ben alig 10 százalék volt ez az arány.” Kizárólag a cég régi profilja szerint kábeleket, csatlakozókat gyártanak majd. Saját termékekről, stabilabb piacról van szó, így ezzel biztosabb lesz a gazdasági válságot túlélő cég helyzete. Az összerakás mellett egy kompetencia központ is létesül a gyárban, a termékek rajzolása, folyamatfejlesztések is zajlanak majd itt.

Jelenleg 290 alkalmazott dolgozik itt, a családi napon több mint 600-an vettek részt.

 

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-