A sport megszállottjai nem unatkoztak az elmúlt hetekben, karate és foci táborok várták a gyerekeket. A táborok alatt a közösségbe való beilleszkedés és az együtt gondolkodás is nagy szerepet kapott.

Karatékák edzésben

Levéli, dunaszigeti és mosonmagyaróvári karatékákkal edzettek együtt egy héten át a jánosi karatésok. A Dunaszigeti táborban nap, mint nap komoly edzések vártak a gyerekekre.  A kora reggeli futások eredményeként csütörtökre már mindenkinek nehezére esett a mozgás, de az edzéseken még ekkor is jól kellett teljesíteni. A karate mozdulatokon kívül a gyerekeket fegyelemre és a közösségbe való beilleszkedésre is megtaníthatja egy ilyen tábor. Mácsik János táborvezető elmondta, egy ilyen tábort szó szerint ki kell bírni, iszonyú nagy megterhelés még a felnőttek számára is. Az ötnapos megpróbáltatás után épp ezért egy övvizsga is várhatott az ügyes gyerekekre. A közel 20 éve sikeresen működő tábor idén több mint 40 fiatalt mozgatott meg.

 

 

Nyáron is rúgják a bőrt

Lazább keretek között tanulhattak és sportolhattak együtt a jánosi focipályán a JSE focitábor résztvevői. A résztvevőket korosztályok szerint csoportokra bontották, így két hétig rúgták a bőrt a gyerekek. Többen már rendszeres résztvevői az évek óta sikeresen működő tábornak. A focin kívül a lábtengót és a ping-pongot is kipróbálhatták a gyerekek. Az edzők remélik, hogy az ilyen táborok csapatépítő jellegűek, így a gyerekek könnyebben megtanulnak közösségben gondolkodni, mint egy szigorú edzés alatt. Fuhrmann Péter elmondta, hogy a résztvevők 95 százaléka nem csak a táborban, hanem évközben is rúgja a bőrt a jánossomorjai csapatban. A tábor sikerét az is mutatja, hogy idén már Csornáról, Acslagról és Hédervárról is érkeztek focisták.

 

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-