Szinte minden hajóban akadt kinek szurkolnunk Mosonmagyaróváron a hetedik Voluta vízi karneválon, hiszen jánossomorjai evezősök is szép számban szálltak a vízre. A Dr. Oetker és az AMB csapata is igazi sárkányokként küzdött a Mosoni-Dunán. A sárkányhajó fesztivál egész hétvégén versenyekkel, színes programokkal, esténként pedig koncertekkel várta az érdeklődőket.

Sok jánossomorjai ült a hajókba, a helyi gyárak gárdái pedig kiváló időeredményekkel teljesítették a távokat a szombati versenyen, de a hangulat és a csapatépítés sem volt másodlagos. A versenyzőknek 250 m-t kell evezniük, hármas csoportokban, több kategóriában. A Dr. Oetker – Eredeti Pudingok az egyik legerősebb hármasba kerültek. Így aztán hiába eveztek szinte dobogós időt, az erős első futamban kikaptak, a helyosztón azonban a kilencedik helyet szerezték meg. Az AMB-sek azonban igazán jó napot fogtak ki és a sok munka is beérett: a remek harmadik helyre siklottak be!

A vízi fesztivált hét évvel ezelőtt rendezte meg először a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület. A Mosoni-Dunán a profiktól a kezdőik mindenki evezőt ragadhat. A verseny egyre nagyobb közönségnek örvend Jánossomorján.

 

PB

-hirdetés- -hirdetés-