Nyolcadszor zárta kiállítással a tanévet az iskola rajzszakköre. A hagyományos tárlat most is a technikák és témák kavalkádját hozta: tájképek, állatok és mesefigurák köszöntek a nézőre a művelődési ház galériatermének falairól. A változatos technikák a fejlődésről árulkodnak, de a gyerekek a közösség miatt is szívesen járnak a szakkörre.

Egyre színvonalasabb művekkel jelentkezik a tanév végén az általános iskola rajzszakköre, de a kiállítók és az alkotások száma is évről-évre nő. A megnyitón Kóbor Attila, a szakkör vezetője köszöntötte a tanulókat. Hangsúlyozva, hogy ez a kiállítás pályája egyik csúcspontját is jelenti. A pedagógus külön beszélt a szakköri tagokról, kiemelve, kinek mi a főbb erőssége a munkában, vagy éppen mi jellemző rá a rajszakkör közösségében. Négy nyolcadikos diákjától pedig egy-egy szál virággal búcsúzott.

Év elején mindenki választ magának egy témát, amivel a későbbiekben foglalkozik majd. Ez sokat segít a fejlődésben, sokkal több szabadságuk van így az alkotásban, de könnyebben és gyorsabban sajátítanak el egy-egy technikát a diákok. Erről a képek is tanúskodnak: a grafika, a pasztell mellett az akvarell is kiválóan használt eszköz a gyerekek kezében.

A megnyitón megtelt a művelődési ház galériaterme, sok felnőtt szem volt kíváncsi a gyermek kezek alkotásaira. A padokból igazi tehetségek is kikerülnek minden évben, akik továbbtanulásukban is szerepet szánnak a rajztudásnak, de nem ez az elsődleges célja a szakkörnek. A rajzolás megnyugtató légköre és a vidám hangulat legalább annyira fontos.

A kiállítás június 17-ig látható a művelődési ház galériatermében.

 

PB

-hirdetés- -hirdetés-