Igaz, csak egy napra, de teljesen elfoglalták a művelődési házat a gyerekek a városi gyereknap alkalmából. Bár hagyományosan a pusztasomorjai pihenőparkban kapott volna helyet a rendezvény, a jósolt eső és a heves szél miatt szó szerint tető alá hozták az ünnepet a szervezők.

 

Az udvaron mindenki kedvére válogathatott a rengeteg játék közül. Népies és fajátékok, ügyességi játékok, kosárhinta és trambulin is várta a gyerekeket. A Dr. Oetker Kft. dolgozói pedig egész délután áldozatos munkával sütötték a palacsintákat, hogy a játék közben megéhező lurkók – és szüleik – ne maradjanak éhesek.

Az utánpótlást is megalapozva a helyi önkéntes tűzoltók is minden évben várják a kicsiket, aki megismerkedhetnek a felszereléssel, beülhetnek az autókba, sőt, szirénázhatnak is. A helyi rendőrőrs kollégái is hasonló autóböngésző élménnyel örvendeztették meg a gyerekeket.

A művelődési házban csillámtetoválások és arcfestések is készültek. A Picivilek, vagyis a Zenebölcsi aktív anyukái és babái is bemutatkoztak ismét, hogy a legkisebbek is jól érezhessék magukat.

Az idei évben egy sztárfellépő, Szandi is csak a gyerekeknek énekelt. –„A gyermek a legnagyobb kincs és ezt nekik is érezniük kell. Bár szerintem nagyon sok gyerek érzi, hogy fontosak a szülőknek, legalábbis remélem, hogy nagyon sokan vannak így! De mégis, legyen azért egy napjuk, amikor tényleg csak róluk van szó reggeltől estig.”

Az énekes után a Magic Dance Club és a Cintia Fit Dance táncosai álltak színpadra. Majd egy bohóc énekelt és játszott a kicsikkel együtt, utána pedig lufit hajtogatott mindenkinek. A délután kezdődött és hosszúra nyúlt gyereknapot este héttől a RizikóFaktor zenekar gyermekkoncertje zárta, változatos gyermekslágereket felvonultatva a kitartó, még el nem álmosodott piciknek. – A koncert végén pedig egy kicsit a szülőknek is muzsikálva.

Jánossomorja önkormányzata minden évben gyereknapi programmal várja a kicsiket május utolsó vasárnapján. Lőrincz György elmondta: -„Nagyon fontos, hogy a település figyeljen a fiatalokra is, hiszen a gyerekek jelentik a város jövőjét. Ezért azt gondolom, hogy egy napot biztosan megérdemelnek a gyerekek a város életében és hát mikor legyen ez az ünnep, ha nem pont a nemzetközi gyereknapon!”

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-