Választás 2014

A választások óta eltelt négy év legnagyobb sikereit és feladatait elevenítette fel dr. Nagy István parlamenti képviselő lakossági fórumán. A Fideszes politikus a környékünket leginkább érintő problémákkal is foglakozott.

Feladatokkal teli, mégis a Fidesz számára eredményes négy évről számolt be dr. Nagy István Mosonmagyaróvár polgármestere lakossági fórumán március 26-án, a Vadász Vendéglőben. Az országgyűlési képviselő fontosnak tartja, hogy az új szavazókörzetek kialakításával idén már városunk is a mosonmagyaróvári választókerülethez tartozik. Úgy véli, Jánossomorja közigazgatásilag, gazdaságilag eddig is Mosonmagyaróvárhoz tartozott, és az együttműködés eddig is mindig sikeres volt. Az új választókörzetbe három város, Mosonmagyaróvár, Jánossomorja és Lébény tartozik, mindhárom város erősségeivel együtt, és így közösen egy jó gazdasági erővel bíró térséggé válhatunk.

A fórumon elmondta, tudja, hogy az előző ciklus kezdeti döntései sok esetben veszteségesek lehettek a városunkban élők számára, mégis ez vezetett oda, hogy mára 10 százalékos gazdasági fejlődés ment végbe az országban. Az elmúlt évek egyik fordulópontjaként említette meg a rezsicsökkentés bevezetését, melyet a kormányváltó pártok eltörölnének.

Az új földtörvényről, a zsebszerződések megszüntetésének fontosságáról is hallhattak a résztvevők. A politikus elmondta, hogy a határhoz közel még fontosabb, hogy megvédjük nemzeti vagyonunkat. A jövőben a devizahitelesek nehéz helyzetére is megoldást keresnének, további új munkahelyeket teremtenének. Kiemelte, hogy Jánossomorján fontos problémakör a migránsok beilleszkedése, mindezek mellett a helyi kultúra megtartása. Mint mondta, Magyarország jövőjének kulcsa a falvak megújulásában van, szerinte, ha a magyar falu nem találja meg régi önmagát, akkor a kultúra, a népviseletek és a népi szokások is elvesznek.

A politikus a demokratikus jogaik felhasználásra és szavazásra biztatta a fórumon résztvevőket.

 

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-