Betörtek az egyik helyi benzinkúthoz és egy műhelybe is, de az elkövetők nem örülhettek sokáig, hamar rendőrkézre került mindkét csoport Jánossomorján. Munkás és eredményes napok állnak rendőreink mögött.

Tegnap reggel a város határban álló benzinkúthoz törtek be, pár héten belül másodszor. Most azonban hamar kattant a bilincs a gyanúsítottak csuklóján. Hétfő reggelre törtek be a benzinkúthoz, és rengeteg cigarettát vittek el. A helyi rendőrök azonban hamar kiderítették, kik állhatnak az eset mögött. Házkutatást tartottak a szentpéteri bérházban – ahol, úgy tudjuk, vendégmunkás szlovákiaiak laktak. A házkutatás során meg is találták az ellopott értékeket és őrizetbe vettek négy férfit. A tettesek egyszerűen betörték a töltőállomás boltjának üvegét és kipakolták a zsákmányt. Két héttel korábban szintén ugyanígy törtek be az üzletbe, akkor is dohányárut vittek magukkal. Az üzlet kára összesen több mint 600 ezer forint. A tettesek sem a kamerával, sem a megszólaló riasztóval nem törődtek, sőt, a szomszédos gyárból sem tettek lépéseket a jól hallható, nagy zajra, tudtuk meg a benzinkút illetékesétől.

Hétvégén egy helyi műhelybe is betörtek ismeretlenek, amiről hétfőn kaptak bejelentést a rendőrök, de ezt az esetet is sikerült mára felderíteniük. A volt TSZ épületeknél álló szentpéteri telepre betörve sarokcsiszolót és egyéb szerszámokat vittek el a tettesek, közel 150 ezer forint értékben. A feltételezett két tettes azonban itt is hamar rendőrkézre jutott, egyiküket tegnap, másikukat ma sikerült kihallgatásra kísérnie a rendőröknek.

Dr. Csokán Csaba mosonmagyaróvári rendőrkapitány kiemelte, mindegyik esetben a kiválóan dolgozó jánossomorjai kollégáknak köszönhető a gyors eredmény. Ide tartozik, hogy a napokban a helyi sertéstelepről kukát lopni igyekvő két helyi fiatalt is tetten értek a rendőrök, illetve egy ellopott kerékpár tolvajára is ráakadtak – a kerékpár is visszakerült tulajdonosához.
Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-