-hirdetés- -hirdetés-

A szélsőséges téli időjárás a labdarúgók felkészülését is megnehezítette. Az őszi szezon sérültjei felépültek, és nem is történt nagy játékos-mozgás a JSE háza táján. Ám a korán kezdődő szezonra csak kevés felkészülési mérkőzéssel és nehéz körülmények között zajló edzésekkel tudtak készülni a csapatok.

Ideálisnak épp nem nevezhető feltételek mellett készül a JSE a tavaszi fordulókra. A nagy mennyiségű hó hetekre használhatatlanná tette a sporttelep gyepszőnyegét, így az edzések nagy részét idegen körülmények között kellett megtartani. Játszottak műfüvön, csarnokban és a havas helyi pályán is, kihozták a legtöbbet a lehetőségekből, de a rivális csapatok felkészülését is hasonló körülmények nehezítették, mondta Kopf Péter a felnőttek játékos-edzője.
Idén is sikerült magasabb osztálybeli ellenfelet verni a felkészülés során. Az NBIII-as Csorna saját műfüves pályáján szenvedett 3-1-es vereséget a mieinktől.  Az időjárás okozta viszontagságok miatt még a bajnoki rajt dátuma is kérdéses. Hivatalosan március 2-án, és 3-án kezdődne az idény, de az időjárás és a pályák minősége függvényében születik döntés a mérkőzésekről. Az elmaradó találkozókat május elsején pótolják be.

A keret minimálisan változott a téli hónapokban. Cseri Gergely munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tart a kék-fehérekkel a tavasz folyamán,a  távozó Lelkes Zsolt helyét a korábbi kapusedző, Kovács Krisztián veszi át, a támadó alakzat pedig egy irányító középpályással, Burus Mátéval erősödhet.

Korábbi sérüléséből felépült Tóth Kristóf és Cseri Levente is, a műtéten átesett Szalai Zsolt pedig várhatóan áprilisra lesz hadra fogható. Így, bár a létszámgondok nem oldódnak meg teljesen, bővebb kerettel vághat a Jánossomorja a tavaszi szezonnak. Az ifjúsági csapat számára erősítést jelenthet, hogy Strasser Zoltán és Gál Zoltán az első vonalból az ifik közé kérte vissza magát, iskolai elfoglaltságok miatt.

Prátser Krisztián

Instagram

Instagram has returned invalid data.