A héten nem csak edzésen pattogtattak a jánosi kosarasok, péntek délután a mosonmagyaróvári MOGAAC-osokkal játszottak barátságos mérkőzést. A vegyes csapat nagyon örült a játéklehetőségnek, mert csak ritkán van lehetőségük meccseket játszani.

Barátságos, de nem könnyű mérkőzést játszottak kosarasaink pénteken. Nem a győzelem volt a lényeg, hanem a játéklehetőség, ami mostanában nem sok akad. Kevés környékbeli településen van kosárcsapat és bajnokságot is csak Győrben rendeznek. Pár évvel ezelőtt elindult egy kezdeményezés, hogy havonta más településen rendeznének egy napos bajnokságokat, azonban ez egy idő után elmaradt, így ma már tényleg csak edzésen pattog a kosárlabda.

Nálunk is nehezen alakulnak ki a csapatok, most is vegyesen álltunk pályára, de még így is öröm volt a játék, ahol a legfontosabb az volt, hogy a játékosok hibái és jó tulajdonságai is előjöjjenek. A gyerekek és a felnőttek is nagyon élvezik, hogy kosarazhatnak és a többieket is arra bíztatják, hogy próbálják ki. A csapatban jelenleg játszanak kicsik, nagyok, fiúk, lányok egyaránt.

Városunkban a sportegyesület többféle sportágat is felkínál a mozogni vágyóknak, lehet karatézni, tekézni, baseballozni és kosarazni is – mégis legtöbben a focit választják. Jakab Tibor a kosarasok edzője arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a kosárlabda is egy alternatíva a mozgásra Jánossomorján, akár más sportágakkal együtt űzve is, és sokat fejleszt a gyerekeken mozgásban és logikában is. Tehát aki kedvet kapott a kosárlabdához, az keresse őket szombat délelőtt a sportcsarnokban.

 

-hirdetés- -hirdetés-