Biztosan jócskán megváltozik a Gödör Napok, kiszáll Jánossomorja az augusztus 20-i programversenyből. Szerda délután a zord időjárás ellenére is összeültek a helyi civilszervezetek képviselői, hogy megbeszéljék a 2012-es év utolsó negyedévének történéseit és azt, hogy mi vár ránk a következő évben.

2013-ban sem fogunk unatkozni, ezt megállapíthatjuk, igaz a tavalyinál kevesebb, de idén is közel 100 program várja majd a szórakozni vágyó kicsiket és nagyokat. A tavalyi utolsó negyedéves programok értékelésekor az Örökség Kulturális Egyesület képviselője, Molnár Tamás elmondta, hogy a második alkalommal megrendezett Városi Néptánc Gála közel 200 embert mozgatott meg, mind közösségi, mind néptáncos szemmel eredményes volt, így összességében sikeresnek ítélik a rendezvényt.

A karácsonyi készülődéseket és programokat is pozitívan értékelték a résztvevők. A már hagyományos karácsonyi forgatagok idén kiegészültek, egy egész hetes forralt borozással a jánossomorjai főtéren. A rendezők szerint a két rendezvény jól kiegészíti egymást, ezért a jövőben is szeretnék megrendezni őket.

A következő napirendi pontban a nemrég megjelent 2013-as rendezvény naptár első negyedéves programjait beszélték meg. Az eddig megszokott programok természetesen idén is meg lesznek tartva, ilyen például a városi majális, vagy a városi napok, de a fontosabb történelmi eseményekről is éppúgy megemlékezik Jánossomorja. A civil fórumon felvetődött az is, hogy a mára már városi tulajdonban lévő hengermalom épületét is jobban ki lehetne használni, több programot lehetne akár ott is megrendezni.

Sajnos akadnak olyan programok, amiken változtatni kellett, ilyen lesz idén a Gödör Napok is, amely új köntösben várja majd a városiakat. Ennek egyik oka az lehet, hogy évek óta komoly programokat kínál ilyenkor Mosonmagyaróvár, amivel nehéz versenyezni. Lőrincz György a JTV-nek elmondta, hogy még nem körvonalazódott teljesen az augusztus 20. hétvégére a program, de mindenkinek megígérte, hogy lesz, hova elmenni ezen a hétvégén Jánossomorján. Ezen kívül azt is elmondta, hogy az idei évben a Szent István szobor átadására is sor kerül városunkban.

A következő program, melyre mindenkit szeretettel várnak a civil szervezetek, a városi szemétgyűjtési akció, március kilencedikén.

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-