Újra behavaztunk

15.P.13:38 – Véget ért a kritikus időszak, visszavonulót fújt a tél. Péntek délutánra az önkormányzat hótolói mindhárom városrész belterületi útjait végigjárták, igyekeztek a legjobban járhatóvá tenni az utakat. Estig szeretnék még egyszer minden utcán letolni a latyakot. A felgyülemlett nagy havat elszállítják a Dicsőfi és Frank utcákról és egyéb kritikus részekről – várhatóan ma és holnap. Remények szerint holnapra minden utcában veszélytelenné teszik a közlekedést. A bevezető utak jól járhatók, a 86-os problémamentes. Az andaui úton letapadt hófoltokat rakodógép tisztítja meg. A hanságfalvai út egy nyomon járható. Hanságligetet tegnap és tegnapelőtt is végigjárta a hótoló, hogy amennyire lehet, járható utakat teremtsen.
 

Léber László fotói a szerdai havazásban elakadt kamionokról a 86-os főúton:

 

14.Cs.22:40 – Nagyjából egy órája feloldották a kamionstopot a 86-os főúton, a helyi rendőrség tájékoztatása szerint már mindkét irányból engedik a teherforgalmat. A főút jól járható, hóátfúvásokkal is mérsékelten kell számolnunk.

14.Cs.22:00: Kiszabadították az Albertkázméron rekedt szlovákiai kamionost – a kázméri lakosok, a Magyar Közút, a jánossomorjai rendőrség járőrei és a Winkler Transzport segítségével több órás küzdelem után vontatták ki a kamiont az Albertkázmér-puszta és Mosonszolnok közötti útról. Az üres kamion többször megrekedt az úton, a mentésre siető hókotró is elakadt a nagy hóban, így egy helyi traktor sietett a csapat segítségére, hogy Mosonszolnok felé kivontathassák a kamiont. A sofőr céges utasításra a legrövidebb utat kereste a Leier Kft. telephelyéig, és a navigáció a Mosonszolnok, Várbalog, Jánossomorja útvonalat javasolta. A fiatal, magyarul jól beszélő, de helyismerettel nem rendelkező galántai sofőr nekivágott, ám Kázmérról már nem tudott kijutni tegnap reggel. Ausztria irányába próbálkozott, de visszafordították az útkorlátozás miatt (!). A visszaúton elakadt, a kázmériak mentették ki, és a vadászházban éjszakázott, csak ma estére sikerült a kamiont is hazaindítani. A lemerült teherautójához a Winkler Transzport hidegindítóját vitték ki rendőrjárőreink, ám a beindított kamiont csak több órás küzdelem után sikerült kimenteni.

Helyszíni videók hamarosan a JTV-n!

14.Cs.17:10 – Az andaui utat a Magyar Közút tológépe igyekszik szélesíteni, de az út járható. A kamionstop jelenleg mérséklődőtt, a menetlevél szerint Mosonmagyaróvárra, Mosonszolnokra és Jánossomorjára tartó kamionokat engedik céljuk felé. Az Albertkázméron rekedt kamion mentése is folyamatban van nagy civil összefogásban.

 

 

 

 

 

14.Cs.13:50 – A 86-os út jól járható Csorna és Mosonmagyaróvár között, a még lefagyott hófoltok miatt azonban óvatosan kell vezetni. Az elállt hóesés és az olvadás sokat könnyít a helyzeten. A belterületi utak sok helyen csúszósak vagy latyakosak, kerékpárral ne közlekedjünk! Az éjszaka azonban kissé nehezítheti a helyzetet, fagyra és ködfoltokra kell számítanunk.

 

14.Cs.11:40 – Újra kiszabadította Hanságfalvát az önkormányzat hótolója, néhol kétméteres hófalon kellett átvágnia magát. A kint lakók így be tudtak jönni a városba. Az önkormányzat egy rakodógépe az andaui út tisztításába fogott, egyes szakaszokon itt is komoly átfúvásokat és magas havat kell eltávolítani az útról.

Kövessen minket a Facebook-on is! Szóljon hozzá, ossza meg videóit, képeit, fontos információit, amivel segíthet!

14.Cs.11:10 – A 86-os út járható, de a “hófogóhíjas” szakaszokon továbbra is havas, csúszós; itt csak lassan lehet közlekedni. A hótolók továbbra is járnak, fennakadás nincs, a kamionstop még tart.

14.Cs.11:04 – Az úton rekedt, szlovák állampolgárságú kamionost traktorral érték csak el a megmentésére siető albertkázmériak, és szállították be az albertkázméri vadászházba, ahol ellátták.

14.Cs.8.30. – Az önkormányzat szolgálatában álló hótolók küzdenek az utakkal kül-és belterületen is. Az andaui útról most rakják ki a szélén összegyűlt havat, úgy tudjuk, az út óvatosan, de járható. Híreink szerint a várbalogi út reggelre járható maradt, a helyi üzemek, gyárak útjait pedig vagy a cégek által alkalmazott, vagy az önkormányzati gépek megtisztították.

14.Cs.8:23 – A kamionstop még tart a 86-oson, bizonytalan ideig, ameddig az időjárás indokolja.

14.Cs.8:20 – A menteni induló jánossomorjai rendőrök Andau (A) – Féltorony (A) útvonalon tudják csak megközelíteni Albertkázmért, onnan pedig gyalog a tegnap étlen és egy kis folyadékkal elakadt szlovák kamionost, aki, úgy tudjuk, jól van. Tegnap a hótolókat követve jutott el Albertkázmérig, ám onnan Mosonszolnokra indulva megrekedt az úton. A sofőr eltévedt.

14.Cs.7:46 – Mosonmagyaróvárig a 86-os főút járható, ahol nincsenek hófogók, ott hótáfúvásos, de amúgy tisztának mondható az úttest. Úgy tudjuk, a reggeli buszok rendben beértek Jánossomorjáról. A kamionstop még tart a főúton. Egy elakadt szlovák kamonhoz hívták reggel a hely rendőröket, amelyik Albertkázmér-puszta és Mosonszolnok között (!) rekedt meg az éjjel.
13.Sz.21:20 – A várbalogi út szinte járhatatlanná vált részeit is megtisztítja a Magyar Közút 22 óra tájékára, hogy biztosítsa a délutáni műszakosok hazajutását – ezt ígérték az önkormányzat kérésére a közútkezelőnél. A 86-os főút körültekintően, de járható. A kamionstop betartását a jánossomorjai kihajtónál is ellenőrzik a rendőrök. A Kisalföld Volán mosonmagyaróvári irodájának tájékoztatása szerint a 22 óra utáni járatok Mosonszolnokra és Jánossomorján át Várbalogra elindulnak, a hétórás buszok pedig komoly fennakadás nélkül jutottak ki és érnek vissza.

Baj és komoly késés nélküli hazajutást; éjjelre, reggelre pedig óvatos, felelős útnak indulást kívánunk mindenkinek!

13.Sz.20:45 – A várbalogi út Jánossomorjához közeli szakasza alig járható! Az AMB-s és PEZ-es esti műszakos dolgozók számára – a cégek összefogásában – a bekötőutat egy munkagép bontja majd ki, mert a korábban megtisztított utat mostanra behordta a hó. Valószínűleg a reggel munkába érkezők és éjszakai műszakból hazajutók számára is kibontja az utat ugyanez az – Erdős Norbert vezette – munkagép. Az andaui út fél nyolc tájában még jól járható volt, a helyzet azonban gyorsan rosszabbodhatott.

13.Sz.19:20 – A várbalogi út nehezen járható, ide az éjszaka folyamán is várják a közútkezelő munkagépének segítségét. Az andaui út jelenleg is jól járható.

 

 

 

 

 

 

13.Sz. 18:01 – Minden esti buszjáratát igyekszik elindítani Mosonmagyaróvárról a Kisalföld Volán Jánossomojra felé, a 19-óra utáni biztos, hogy elindul, a későbbiek az útviszonyoktól függően. A GySEV járatai egész nap átlagosan 10 perces késésekkel közlekedtek, továbbra is erre kell számítaniuk az utakosoknak.

13.Sz. 17:27 – Előreláthatólag holnap reggelig megtiltják a kamionforgalmat a 86-os főút Mosonmagyaróvár és Csorna közötti szakaszán, a két végponton nem engedik be a teherszállítókat, és az útközben lévők sem mehetnek tovább, parkolót kell keresniük éjszakára. A 86-os út hóátfúvásos és jégbordás, így a kamionok könnyen megcsúsznak rajta, kis problémával is óriási fennakadásokat okozva. A személyautók is óvatosan közlekedjenek az úton! A helyi rendőrök, mosonmagyaróvári tűzoltók, közutasok és sok segítő délelőtt óta a főúton dolgozott – köszönjük munkájukat!

13.Sz. 17:25 – Megindult a személyforgalom a 86-oson!

13.Sz. 17:13: Hamarosan már járható a 86-os főút – befejezték a takarítást a Magyar Közút munkatársai. A kilátások szerint negyed órán belül megindulhat a személyforgalom, de – üdvözlendő döntésként – a teherforgalmat, a kamionokat várhatóan ma éjjel már engedik tovább, megelőzve a torlódásokat.

Homlokrakodóval tisztítják meg az andaui utat az önkormányzat munkagépei, főként az S-kanyar és a tó utáni üzem környéke havazott be, olyan magasan, hogy a hókotró már nem tudta letolni az útról. Ma négy, az önkományzat szolgálatában álló munkagép dolgozott és dolgozik Jánossomorján, a belterületi és ide vezető utakon. Ma Hanságfalvára is sikerült kijuttatni élelmiszert felelőségteljes önkénteseknek.

13.Sz.15:41 – Valami véget ért…: Akik 13 óra után indultak Mosonmagyaróvárról, most értek be Jánossomorjára! Voltak, akik gyalog indultak el az út szélén! A császárréti kanyarban megfeneklett kamiont a kamionmentő is csak egy Leier Kft.-s kamion segítségével tudta kimenteni. A forgalom ezen a szakaszon megindulhatott, de csak lassan. A rendőrök lezárták a főutat Jánossomorja kivezető szakaszán, senki sem indulhat el Mosonmagyaróvár felé a takarítás megkezdéséig. Közben – úgy tudjuk – újabb kamionok sodródtak a padkára…

13.Sz.15:28 – Csütörtökön nem kell iskolába menniük a jánossomorjai általános iskolába Újrónafőről, Várbalogról és Hanságligetről bejáró diákoknak – tájékoztatott Bella Zsolt igazgató! Szerdán a hanságligeti, várbalogi diákok délutáni hazaszállítása fennakadás nélkül megtörtént, az újrónafőiek a 86-os út ideiglenes lezárása miatt hosszabb várakozásnak nézhetnek elébe.

13.Sz.15:20 – Még mindig folyik a mentés a 86-os főúton, egy kamionmentő is próbálkozik a segítséggel. A hókotrók járnak, de a torlódás miatt lassabban haladnak. A nehezen haladó mentés befejeződése és a kocsisor levonulása után Jánossomorján is lezárják a 86-os főutat, tőlünk sem lehet majd ráhajtani addig, amíg le nem takarítják teljesen. Hogy ez mikor lesz, azt nehéz megjósolni, mindenesetre még hosszabb fennakadással számoljanak az útnak indulók.

13.Sz. 14:50 – Teljes zár a 86-oson! Mosonmagyaróvárnál és Csornánál sem engednek több kamiont a 86-os főútra a mentési munkálatok alatt. Mihelyst a még úton lévők elhagyják a szakaszt, kimentik a kamoinokat és a Magyar Közút járművei befejezik a főút letakarítását, újra engedik majd a forgalmat. A 86-os főút e szakaszán a hatóságok nem tervezik azt, hogy a mentési munkák befejezte után sem engedik rá a kamionforgalmat a nagy havazás ideéig, vagyis előfordulhatnak hasonló dugók, torlódások a szakaszon.
13.Sz. 14:40 – Mosonmagyaróvárnál és Csornánál sem engednek több kamiont a 86-os főútra a mentési munkálatok alatt. Mihelyst a még úton lévők elhagyják a szakaszt, kimentik a kamoinokat és a Magyar Közút járművei befejezik a főút letakarítását, újra engedik majd a forgalmat. A 86-os főút e szakaszán a hatóságok nem tervezik azt, hogy a mentési munkák befejezte után sem engedik rá a kamionforgalmat a nagy havazás idejéig, vagyis előfordulhatnak hasonló dugók, torlódások a szakaszon.

13-Sz.14:20 – Óvatosan, de járható az andaui út, az önkormányzat hótolója ismét megtisztította a kritikus szakaszokat, hóátfúvásokat. Azonban arra kérnek mindenkit, aki teheti, még most, a helyzet rosszabbodása előtt induljon útnak! A város munkagépei Hanságligetet is tisztítják.

13.Sz.14:16.: Szinte egysávos út a 86-os! Az összeakadt kamionokat szétszedték, de nem sokkal hátrébb újabb három kamion sodrodott le az útról és rekedt meg. Itt szintén egy sávon járható a főút. Óriási kamionsor alakult ki a főúton, ami jól mutatja a teherforgalom fokozottabb terelésének igényét. Aki teheti, ne induljon útnak!

13.Sz.13:40 – Újabb baleset a 86-os főúton. Két helyen is akadály a Mosonmagyaróvár-Jánossomorja szakaszon! Mosonudvar határában két kamion sodródott egymásnak a szél miatt, az oldaluk akadt össze. A járműveket egy traktor és az úton elakadt autósok próbálják szétrángatni, több-kevesebb sikerrel. Itt is hosszabb torlódásra számíthatunk.

13.Sz.13:05 – Elhúzódik a kamion mentése a 86-os főúton. A mosonmagyaróvári katasztrófavédelem nem tudta kihúzni a kamiont, a jármű kiemelésére Győrből érkezik darus jármű. Az egy sávra szorult forgalmat a jánossomorjai rendőrök irányítják. Hosszabb fennakadásra számítsanak a közlekedők!
13.Sz.12:36 – Éjjel-nappali melegedő nyílt Jánossomorján az orvosi rendelő várótermében a nagy havazás idejére. Megközelíthető az orvosi ügyelet felől.

13.Sz.12:26 – Mindkét sávon lezárták a 86-os főutat a mentési munkálatok idejére! A mosonmagyaróvári katasztrófavédelem megpróbálja kimenteni a kamiont.

 

13.Sz. 11:50 – Kamion csúszott az árokba a császárréti kanyar után Mosonmagyaróvár felé haladva, ami elzárja a jobb oldali sávot. Egy sávon mehet jelenleg a forgalom, amit a helyi rendőrök irányítanak. A mentés hosszú időt vehet igénybe, már most hosszú sor alakult ki. A főúton rengeteg a kamion, a határátlépés korlátozása és a terelések ellenére is.

13.Sz. 11:20 – Estig fagypont feletti hőmérsékletet jósolnak környékünkre, éjszakára és csütörtök reggelre valamivel fagypont alatt lesz a hőmérséklet, de holnap és holnap után napközben is 0, +2 közötti hőmérséklet várható. A szél azonban erős lesz, 45-50 km/h erősségű szelet jósolnak.

13.Sz. 11:20 – Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2013.02.14. csütörtök éjfélig
A Nyugat- és Közép-Dunántúlon (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy nyugati részén) folytatódik a havazás. A ma éjféli órákig ezekben a megyékben általában 5-10 cm hó hullhat, de helyenként nagyobb valószínűséggel nyugaton, illetve délnyugaton akár 10-15 cm-t elérő vagy azt meghaladó hómennyiség sem zárható ki.

A megerősödő, helyenként viharos (kb. 45-65 km/h) lökésekkel kísért északi szél a Dunántúl nyugati felén/harmadán hófúvást okoz a csütörtök délelőtti órákig, amely hótorlaszokat emelhet.

Az előttünk álló éjszaka folytatódik a havazás, nagyobb valószínűséggel Zala és Somogy megye nyugati felében várható a hóréteg (számottevő) gyarapodása. A csütörtöki nap folyamán a Dunántúlon (a mainál nagyobb területen) fordulhat elő időszakos havazás, napközben jellemzően a Dunántúl keleti felében 0 fok feletti hőmérsékletek mellett. Csütörtökön a Dunántúlon lepel-7 cm hó hullhat 24 óra leforgása alatt.

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzésekben becsült csapadék (mennyisége, halmazállapota, területi kiterjedése) és a valóság között LÉNYEGES eltérés lehet.

Készült: 2013.02.13. 10:15 (09:15 UTC) Országos Meteorológiai Szolgálat

 

13.Sz.11:00 – A környékbeli kisebb települések is állják a havat. Újrónafőn a bevezető út járható, egy helyi vállalkozó tisztítja a belterületi utakat, a kenyér, egyéb élelmiszer is gond nélkül megérkezett reggel, a diákok is el tudtak menni iskolába. Mosonszolnokon is elbírnak a hóval a hótolók, egyelőre még a Mosonmagyaróvár felé vezető hátsó út is járható. Reggel nem volt komoly fennakadás a dolgozókat szállító buszoknál, az önkormányzat reméli, hogy a délutáni munkásjáratokkal sem lesz gond.
Várbalog felé a közútkezelő tisztította az utat, nem volt probléma eddig. Albertkázmér felé azonban már táblával figyelmeztetik a közlekedőket a veszélyre, itt feltehetően csak holnap sikerül tartósan letakarítani az utat.

13.Sz.10:40 – Az andaui utat megtisztította az önkormányzat munkagépe, jelenleg járható, ám a nagy hó és a szél gyorsan rontja a helyzett.

13.Sz.10:00 – Találkozóharcok a hideggel, szinte minden fronton! A feltámadó szél és a fagypont alatti hőmérséklet kül- és belterületen is feladja a leckét a hóval küzdőknek. A 86-os főúton egyre több a hóátfúvás, de az út folyamatosan járható maradt. A távolsági buszok reggel 10-15 perc késéssel, de gond nélkül közlekedtek a Jánossomorja és Mosonmagyaróvár vonalon. Albertkázmér-pusztára a reggeli járat már csak a havat maga előtt tolva jutott be. A 86-os főút déli szakaszáról a 84-85-ös főutakra terelik a teherfogalmat, így számíthatunk arra, hogy a mi szakaszunkon is tovább csökken a kamionforgalom, ami jelentősen csökkentheti a baleset- és torlódásveszélyt. A főút e szakaszán folyamatosan járnak a Magyar Közút gépei, hajnalban és reggel nem jeleztek nagyobb gondot a közútkezelő kollégái.
Az andaui út hóátfúvásos és jeges, a várbalogi út is hasonló helyzetben van, de még mindkettő járható. A hótolást feszített munkában végzik az önkormányzat munkatársai. A város kérte a Magyar Közút illetékes munkatársait – akik szintén megteszik a tőlük telhetőt a védekezésben – , hogy ha erejük engedi, fokozottabban figyeljenek az andaui útra a munkába járók miatt.
A GySEV jánossomorjai állomásán a Szombathely felől érkező vonatok kora reggel még 40-50 perces késésekkel érkeztek, 10 órára már helyreállt a rend. A feltámadó szél miatt azonban kérik az utasokat, számítsanak kisebb-nagyobb késésekre délután is.
A Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséget nem riasztották Jánossomorjára sem éjjel, sem reggel.

12.K., 19:10 – Feltámad a szél! Holnapra narancssárga riasztás várható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint, nagy hóval és heves, hóátfúvásokat okozó széllel, amely már hajnaltól megerősödik. A szél várhatóan 30-50 km/h közötti lökésekkel csap majd le, délutánra már nálunk is 50 kilométert jeleznek a jelentések. Ez már bőven elég arra, hogy hóátfúvásokat okozzon és megnehezítse a 86-os főút, a várbalogi út és főként az andaui út közlekedését.

12.kedd, 18:48 – Járható a 86-os főút jelenleg, folyamatosan, jelenleg és éjszaka is takarítják azt a Magyar Közút munkatársai. Az esti helyközi buszjáratok fennakadások nélkül közlekednek, de hogy reggel mi lesz, még nem tudják a mosonmagyaróvári állomáson. Várbalogot és Albertkázmért is elérték ma egész nap, gond nélkül, remélik, holnap is megbírkóznak a feladattal. Feltehetően a munkásjáratok is nagyobb gond nélkül hazaszállítják a dolgozókat.

 

 

12.K.16:30 – Rövid pihenőt hagyott, majd újra eleredt a hó, éjszaka és holnap még erős havazásra kell számítanunk. Az éjszakai hideg nem lesz kiemelkedő és szerdán is nulla fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. A szél várhatóan nem fokozódik viharossá. Jánossomorján kedden nem okozott komoly gondokat a nagy mennyiségű havazás, hála az enyhe olvadásnak, enyhébb szélnek.

 

 

A főbb ide vezető utakat délelőtt megtisztították az önkormányzat és a közút járművei. A mellékutak tisztításán négy önkormányzati szolgálatban álló gép dolgozott.

 

 

 

Az ausztriai munkából hazafelé igyekvők is tiszta utakat találtak délutánig, mindkét oldalon takarítottak a munkagépek. A meginduló havazás azonban újra gondokat okozhat, ezért este és reggel is fokozott óvatossággal induljunk útnak, csak ha szükséges, takaróval, feltöltött mobiltelefonnal, innivalóval készüljünk fel arra, ha a hóban rekednénk! Gyermekekkel ne induljunk útnak!

 

 

 

12.K.12:30:A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közleménye: “Győr-Moson-Sopron megyében az eddig lehullott hóréteg vastagsága kb. 8 cm, és folyamatosan havazik. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő 24 órában 20-25 centiméter friss hó várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) riasztást adott ki a Mosonmagyaróvári, a Csornai, a Kapuvári, valamint a Sopron-Fertődi járás területére, valamint a Győri, Téti és Pannonhalmi járások területére.”

12.K.10:34: Az andaui út lassan, de járható, az önkormányzat hótolója letakarította, de az intenzív hóesés miatt továbbra is óvatosan közlekedjenek az arra járók, kérte a helyi rendőrség. – A helyi önkéntes tűzoltóság is felkészül arra, hogy délután, este segítséget nyújthasson a rászorulóknak. – A helyi vonatközlekedésben is előfordulnak kisebb-nagyobb késések a hó miatt.

12.K.9:48: A különleges hóhelyzet miatt február 14-ig ismét 24 órás szolgálatot rendelt el a Jánossomorjai Rendőrőrsön is a mosonmagyaróvári parancsnokság, így a helyi rendőrök a veszélyes időszakban folyamatosan és gyorsan segíthetnek a bajba jutottakon. Elérhetőek a +36-30-339-8841-es mobilszámon!

12.K.9:00 A 86-os főút egyelőre járható – közölte a Magyar Közút. Folyamatosan, váltásban dolgoznak a Közút munkatársai a 86-os főúton, a hó intenzíven esik, de hófúvás jelenleg nincs. Balesetről nem kaptak bejelentést. A szél erősödése számítanak a közútkezelőnél, így várhatóan nagyobb gondokat fog okozni a hó és a hótáfúvás a 86-oson is.

10-15 perces késésekre lehet számítani a helyközi buszközlekedésben. Egyelőre nincs hóátfúvás a főutakon, így fennakadás nélkül közlekednek a járatok, Várbalogra és Albertkázmérra is kimennek még a buszok – tájékoztatott a Kisalföld Volán mosonmagyaróvári irodája.

 

 

 

11.H.1:00: A közel egy hónappal ezelőttihez hasonló havazás érkezett a Dunántúlra hétfő kora estétől. Komoly közlekedési nehézségekre számíthatunk. 15-20 centi is eshet, kedden is megmarad a havazás, azonban nem lesz olyan hideg és remélhetőleg a szél sem erősödik meg annyira, mint a három héttel ezelőtti hófúvások alkalmával.

Kamionstop a határon. A várható közlekedési nehézségek mérséklése, a biztonság megőrzése miatt a megyei védekezésben ismét gyorsan meghozták a legutóbb is igen fontos intézkedést. „Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság elrendelte 2013. február 11.-én 20:00-tól Rajka, Hegyeshalom, Vámosszabadi, Sopron, Kópháza határátkelőkön a Szlovénián keresztül Olaszország irányába közlekedő, 7,5 t. össztömeget meghaladó tehergépjárművek Magyarország területére történő belépésének korlátozását”

A havazás csütörtökig is elhúzódhat, de esőtől, ónos esőtől is tarthatunk. A hőmérséklet éjjel maximum – 4-5, nappal maximum + 1-2 között várható, a szél 20 km/h-ra erősödhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 centiméter friss hó várható.

http://www.wetter.at/wetter/oesterreich/burgenland/andau
http://www.wetter.at/wetter/oesterreich/burgenland
http://koponyeg.hu/t/Gy%C5%91r

-hirdetés- -hirdetés-