Színes jelmezek és remek hangulat jellemezte az iskolai farsangi bálokat a héten, az alsósok és mindkét iskola felsősei jelmezbe öltöztek. A nyolcadikosok a már-már hagyományos keringővel táncoltak át a kamaszkorba, de egyéni produkcióknak is tapsolhattak a kisebbek.

Spártaiak, görögök és törökök lepték meg a művelődési házat péntek délután. A felsős farsangi bálon az osztályok egységesen egy-egy történelmi korszakot elevenítettek fel jelmezeikkel. Így láthattunk görög isteneket, de kisdobosokat és úttörőket is. Utóbbiak több eredeti felszerelést, kitüntetést, öveket, sípot is kölcsönkértek gyűjtőktől, hogy még hitelesebbé tegyék öltözéküket.

Az osztályok felvonulása között az iskolai énekkar produkcióinak tapsolhatott a közönség. Bajrami Adelia az énekkarral és a Cintiás táncosokkal közösen, míg Gáncs Kamilla, Sarlai Boglárka és Dohány Daniella egyedül kápráztatták el a közönséget.
A búcsúzó nyolcadikosok idén is keringővel lepték meg a kisebbeket, mellyel ünnepélyessé tették a farsangi mulatságot. A tánc a tanárokra és a diákokra is nagy hatással volt. – „Már nagyon várták és nagyon készültek erre, bár először vonakodtak, nehezen alakultak ki a párok, de aztán nagyon élvezték. Eddig ilyen jellegű tánccal nem találkoztak és ez nagyon jó alkalom arra, hogy szépen felöltözzenek, a fiúknak is tartást ad az ünneplő ruha. Nagyon komolyan vették és nagyon lelkesen készültek és azt hiszem, látszik is az eredmény, nagyon ügyesek, szépek voltak.”- mondta el a JTV-nek Belláné Császár Edit osztályfőnök.

Itt a farsang, …

Szombat délután ismét zenétől volt hangos a művelődési ház, ekkor rendezték meg az alsós iskolai farsangot. A bálon jól megfért egymás mellett a kalóz, a hercegnő, a boszorkány és a tündér-királylány is.

A jelmezek között akadtak otthoni készítésűek és kölcsönbe kapottak is. A Cintiás táncosok és a maskarába bújt zeneiskolai fúvós kamaraegyüttes készült egy kis meglepetéssel, de a bál során különböző lufi-figurák és arcfestések is készültek.

…áll a bál!

A péteri iskolások is jelmezeket is öltöttek, hogy együtt űzzék el a telet. A jelmezkészítő szülők és kicsik kreativitása határtalan volt, láthattunk egy egész osztálynyi kukacos almát, jampi angyalokat, de Cupido is jelen volt a bálon. Az iskolások már a bál előtt is készültek a farsangi időszakra, maszkokkal és papírdíszekkel ékesítették fel a termeiket.

Idén először a péteri nyolcadikosok is keringővel lepték meg tanáraikat és diáktársaikat. Ezután az elsősök gólyacsőrt, a nyolcadikosok pedig szalagot kaptak, majd közösen táncoltak, talán utoljára.

A jelmezes felvonulások és a tombolasorolások után mindhárom bálon együtt táncoltak és szórakoztak az iskolások a legnagyobb slágerekre, többek között a többször is elmaradhatatlan Gangnam Style-ra.

 

Kajtár Éva

-hirdetés- -hirdetés-